Eкскурзия до Будапеща, Братислава, Прага и възможност за Дрезден (6 дни/5 нощувки със закуски) за 459 лв.

459.00лв. 528.00лв.
Eкскурзия до Будапеща, Братислава, Прага и възможност за Дрезден (6 дни/5 нощувки със закуски) за 459 лв.
Eкскурзия до Будапеща, Братислава, Прага и възможност за Дрезден (6 дни/5 нощувки със закуски) за 459 лв.
Eкскурзия до Будапеща, Братислава, Прага и възможност за Дрезден (6 дни/5 нощувки със закуски) за 459 лв.
459.00лв. 528.00лв.

Цената включва:

Транспорт от София с автобус;
5 нощувки със закуски (2 в Будапеща или района, 3 в района на Прага);
Панорамна обиколка на Прага (с автобус и пешеходна разходка в Историческия център), Будапеща, Виена.
Водач-представител на туроператора по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

Медицинска застраховка – 3 лв./ден;
Пътни такси – 40 евро (задължително доплащане);
Хотелски градски такси за всички хотели – по 1,5 евро на ден (задължително доплащане);
Туристическа програма в Прага – 17 евро;
Екскурзия до Дрезден – 49 евро (при минимум 30 желаещи);
Панорамна разходка с кораб по Дунав в Будапеща – 18 евро (при минимум 25 желаещи);
Разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро;
Входни такси на посещаваните обекти;
Разходи от личен характер. Екскурзия до Карлови Вари – 48 евро;
Слушалки в Прага – 3 евро.

Програма на екскурзията
1 ден

04:30 ч. – отпътуване от София.
Вечерта пристигане в унгарската столица. Будапеща (Budapest) е един от най-завладяващите и красиви градове, разположени по поречието на река Дунав. Първоначално Будапеща се състои от три отделни града, които се сливат в един през 1873 година. Днес между отделните части на Будапеща са построени красиви мостове, които ги свързват.

Нощна панорамна обиколка на града – Будайската крепост, река Дунав и Пеща, издигната от Хабсбургите, Парламентът в неоготически стил – символ на града и виждащ се от всяка точка по поречието на реката.
Панорамната обиколка продължава по бул. Андраши, известен с музеите и галерии, разположени по продължението му. Продължаваме към базиликата Свети Стефан. Тя е кръстена в чест на първия крал на унгарското кралство – Ищван. Вътрешността на храма изненадва със своите размери и елегантност. Църквата притежава много изящни стенописи, мозайки, статуи и красиви олтарни фигури. В строителството и декорацията са използвани 150 вида мрамор.
Нощувка.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Братислава. Тричасов престой в Братислава и пешеходен тур из Старо место: фонтанът на Ганимд Националния театър Хвездославовият площад – променада колоната на Св.Троица катедралата Св.Мартин (отвън) главният градски площад на Роланд Старото кметство. Свободно време.
Отпътуване за Прага. След обяд пристигане и настаняване в хотел.Св. време. Нощувка.

3 ден

Закуска.
Панорамна разходка в Прага. Прага е един от най-красивите градове на Европа, всяко здание е произведение на архитектурата. Основни забележителности на Прага са 18-те великолепни моста, свързващи бреговете на Вълтава.Прага е родно място на алхимици, астрономи, математици и гадатели. Зданията в готически стил са пропити с мистерия. Чешката столица е известна с многообразната си архитектура от различни периоди – готика, барок, рококо, кубизъм. Чехия е страна вярна на традициите си, известна с бохемския кристал и Музиката на Дворжак, със Швейк, с най-вкусната бира в света и пражката шунка. Прага е град-музей, в който всяка тухла по фасадите на сградите, всяка плочка по площадите носят изминалото време в себе си и го показват по свой си начин, артистично на туристите.Прага е и град на чудесата, много са местата, за които легендата говори, че ако бъдат посетени, ще преобърнат животана туриста към промяна, късмет и добро.

Туристическa обиколка (по желание), която включва: централният площад на Стария град – катедралата Св. Тин, Кметството със стария часовник. Механичните фигури представят интересно шоу над зодиакалните знаци в горната част на часовника, докато отдолу има календар, Карловия мост (днес той е като галерия на открито: докато се разхождате по него, можете да се насладите на десетки скулптури и статуи на светци, повечето от тях сътворени през XVIII век, в актуалния тогава бароков стил. Не по-малко впечатляващи са готическите кули от двете му страни, които превръщат моста в забележителен архитектурен комплекс), църквата Свети Николай, продължава се по булевард Вацлавски Намести до Народния музей с паметника на добрия крал Венцеслав.
Нощувка в Прага.

4 ден

Закуска.
По желание и срещу доплащане еднодневен тур до Дрезден. Дрезден е красива немска туристическа дестинация, която няма как да не ви направи впечатление. Разположен на река Елба, този град предлага на своите посетители страхотни гледки, невероятна архитектура, възстановени сгради и паметници, които разкриват за величието на този район.

Разглеждане на Дрезден – Цвингера, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия (помещаваща се в Цвингера), една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и други.
Посещение на Мол Дрезден.

Нощувка в Прага.

5 ден

Закуска. 
Възможност до екскурзия до Карлови Вари (срещу допълнително доплащане) един от най-красивите СПА курорти в Европа град с невероятна романтика и архитектура. Продължителност 8 часа. По врем на тази разходка ще можете да опитат от прочутата ми. вода.
Отпътуване за Будапеща. Нощувка.

6 ден

Закуска. 
Разходка с корабче по Дунав.
Отпътуване за България – вечерта пристигане в София.

Етикети: