4 неща, които трябва да знаете за Малдивите

Малдивите са малка страна, която се състои от райски острови, разположени в Индийския океан, южно от Индия и Шри Ланка. Това е почти всичко, което знаем за Малдивите, преди да ги посетим.
Следват няколко неща, които бихте искали да знаете за островите, преди да ги посетите:

1.Не е нужно да чакате медения си месец и дори не се нуждаете от приятелка или приятел, за да се наслаждавате на Малдивите!


Вярвате или не, Малдивите са дестинация не само за младоженци. Там ще намерите безкраен списък от дейности, които можете да опитате, независимо от възрастта и интересите, а най-важното е, че никога няма да ви омръзне!
Там ходят семейства, хора, които празнуват своите ергенски партита и др. Но можете дори да отидете на Малдивите сами, няма да ви е скучно.
Ако отидете на правилното място, трябва да очаквате да срещнете много нови хора.

2. Малдивите не са само за богатите и известните

Когато мислим за Малдивите, си представяме нещо толкова луксозно, че е абсолютно недостъпно за нормалния човек. Мечта, която никога няма да се сбъдне, място, което вероятно никога няма да посетите в този живот.
Отчасти е вярно, защото няма да да намерите настаняване за 5 $ на нощ там, като в Тайланд или Бали, но определено е по-достъпно, отколкото си мислите!
Започвайки от $ 200 долара за нощувка, можете да се поглезите с много хубаво бунгало в луксозен курорт на частен остров. Не забравяйте да резервирате предварително!
Минималната цена за водна вила започва от около 450 долара за 2 души с включена закуска. Но повярвайте ми – това е изживяване, което си струва всяка стотинка.

Ако това все още е твърде скъпо за вас, тогава отново има решение! Може да не е водна вила, но можете да отседнете на местен остров в къща за гости. Морето има същия син цвят навсякъде в Малдивите! Къщите за гости на островите започват от около $ 50 до $ 100 за нощувка.

3. АЛКОХОЛЪТ Е ЗАБРАНЕН ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ!

Това вече е проблем, нали? Малдивите са мюсюлманска страна, така че местните жители не пият, нито продават алкохол. Ако сте отседнали на произволен остров, а не на курорт, можете просто да се насладите на безалкохолен престой. В хотелските курорти този проблем не съществува.
Има някои вратички дори да не сте в хотел. Например, Маафуши имат гениално решение на този проблем. Те имат офшорно разположена лодка с безплатен трансфер. Там можете да пиете алкохол без проблеми! Това не е земя, така че всичко е наред! Подобни ограничения важат и за бикини и други отворени дрехи, ако сте отседнали на некурортен остров.

4. Можете да пътувате до Малдивите бюджетно


Полетът до Малдивите може да бъде евтин, ако вече сте в Азия (проверете цените от Сингапур, Куала Лумпур и Коломбо) и става все по-достъпно да летите там от Европа и Северна Америка, особено ако хванете някои луди промоции. !