Шоколадова Швейцария – без нощен преход (4 нощувки със закуски) – Венеция, Женева, Монтрьо, Берн, Цюрих за 499 лв.

499.00лв. 549.00лв.
Шоколадова Швейцария – без нощен преход (4 нощувки със закуски) – Венеция, Женева, Монтрьо, Берн, Цюрих за 499 лв.
Шоколадова Швейцария – без нощен преход (4 нощувки със закуски) – Венеция, Женева, Монтрьо, Берн, Цюрих за 499 лв.
Шоколадова Швейцария – без нощен преход (4 нощувки със закуски) – Венеция, Женева, Монтрьо, Берн, Цюрих за 499 лв.
499.00лв. 549.00лв.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в района на Венеция в хотел 2/3*;
1 нощувка със закуска в района на Люцерн/Цюрих в хотел 2/3*;
1 нощувка със закуска в района на Женева в хотел 2/3*;
Пешеходни разходки в Берн, Люцерн, Цюрих, Женева, Монтрьо и Милано;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 2000 евро – 6.90 лв., за лица над 65 г. – 13.80 лв., за лица над 75 г. – 20.70 лв.;
Градски транспорт с корабче във Венеция – 7 евро на посока (заплаща се задължително);
Такса престой в Италия – 2-3 евро на турист на ден (в хотел 2 и 3*) и в Швейцария 1.50 CHF (заплаща се задължително при настаняване);
Доплащане за предни места в автобуса за първи и втори ред – 14.50 лв. на човек;
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Доплащане за единична стая – 245 лв.

Програма на екскурзията
1 ден

Отпътуване от София в:

05:00 ч. – площад Руски Паметник
05:15 ч. – централна гара/автогара по предварителна заявка от клиента)

Нощувка в района на Венеция.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за корабче за Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Венеция: площад Сан Марко с едноименната катедрала, една от най-красивите сгради в света където се съхраняват мощите на Сан Марко, закрилникът на града, Камбанарията – един от символите на Венеция; Дворецът на дожите – официална резиденция до края на Венецианската република, шедьовър на средновековното изкуство; Мостът на въздишките-наричан така заради въздишките на затворниците, които влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна и моста Риалто -най известният мост във Венеция,който преди векове е бил покрит пазар.
Свободно време. Нощувка в района на Венеция.

3 ден

Закуска.
Отпътуване за Женева. Един ден на Женевското езеро: Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка – Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; Же д`О – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м височина; Островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град; Кметството и катедралата Св. Петър – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение.
Нощувка в района на Женева.

4 ден

Закуска.
Отпътуване за в Монтрьо – перлата на Швейцарската Ривиера и разглеждане на замъка Шийон и Веве-градът в който последно е живял Чарли Чаплин.
Опътуване за Берн. Старият град Берн е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Тесните му улички са обградени от дълги безистени с магазинчета, предоставяйки много възможности за пазаруване. Пешеходна разходка в най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. 
Отпътуване за Люцерн – католическото сърце на Швейцария, разположен на западния бряг на езерото Четирите Кантона.
Пешеходна обиколка на средновековния център от Площада на лебедите, през покртия дървен мост Капеленбрюке, площад Хиршенплац и Монумента на Лъва.
Нощувка в района на Люцерн/Цюрих.

5 ден

Закуска.
Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по Банхофщрасе – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; парк Линденхоф – оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите Фраумюнстер и Гросмюнстер – кратко завръщане във времето на Реформацията.
Около обяд отпътуване за Милано.

Туристическа програма: италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело.
Пешеходна разходка: Замъкът на фамилия Сфорца, при чието управление Милано преживява разцвет в индустрията, търговията, артистичния и социален живот; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите Пасажът Виторио Емануеле, свързващ светската пиаца Дела Скала с духовната пиаца Дел Дуомо; миланската Ла Скала – един от най-известните оперни театри в света.

Опътуване за България в полунощ от Милано.

6 ден

Пристигане привечер на площад Руски паметник/Централна автогара.

Етикети: