Хърватска панорама – Загреб, Плитвице, Трогир, Сплит, Дубровник, Будва и Котор (5 нощувки, закуски, 3 вечери) за 496 лв.

496.00лв. 529.00лв.
Хърватска панорама – Загреб, Плитвице, Трогир, Сплит, Дубровник, Будва и Котор (5 нощувки, закуски, 3 вечери) за 496 лв.
Хърватска панорама – Загреб, Плитвице, Трогир, Сплит, Дубровник, Будва и Котор (5 нощувки, закуски, 3 вечери) за 496 лв.
Хърватска панорама – Загреб, Плитвице, Трогир, Сплит, Дубровник, Будва и Котор (5 нощувки, закуски, 3 вечери) за 496 лв.
496.00лв. 529.00лв.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус от София;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Загреб;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Трогир;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Дубровнишката Ривиера;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера;
Панорамно разглеждане на Дубровник;
Екскурзия до Черна Гора с посещение на Будва и Котор (не включва входна такса 1 евро);
Посещение на стария град Трогир и Сплит;
Посещение на Национален парк Плитвички езера (без входната такса се заплаща на място);
Водач от агенцията.

Цената не включва:

Курортна такса – 1.3 евро на ден (заплаща се задължително на рецепция при настаняване);
Входни такси за посещение на музеи и други обекти;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина – 6.90 лв. за лица до 64.99 г., 13.80 лв. за лица 65 – 74.99 г., 20.70 лв. за лица над 75 г.;
Входна такса за Национален парк Плитвички езера – заплаща се на място;
Круиз с корабче из Которо-Рисанския залив – 12 евро при минимум 25 туриста;
Разходи от личен характер;
Доплащане за предни места в автобуса (първи и втори ред) – 14.50 лв. на човек;
Доплащане за настаняване в единична стая – 139 лв.

Важно! 

Допълнителните екскурзии заплатени по време на пътуването са с цени 20% по-високи от първоначално обявените.
Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на ТА, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт;
За дете под 18 г., непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено пълномощно (копие и оригинал) и задграничен паспорт;
По тази дестинация няма специални медицински и здравни изисквания.

Програма на екскурзията
1 ден

6:30 ч. – отпътунане от София, площад Руски паметник, (6:45 ч. от централна гара с предварителна заявка от клиента) . Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Плитвице рано сутринта. Този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк Плитвице, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк на Плитвице е природен феномен.
Отпътуване за Трогир – стар град и пристанище на Адриатическия бряг в Хърватска. Свободно време за разглеждане на историческият град на Трогир, който е част от списъка на ЮНЕСКО и е разположен на малък остров между територията на Хърватия и остров Чиово. Богатата култура на града е създадена под влиянието на гърците, римляните и венецианците. Трогир е най-добре съхраненият комплекс в цяла Централна Европа. Центърът на историческия град е заобиколен от крепостни стени, строени през XV век. Вътре се намират замъка Камерленго (построен от венецианците през XV век), кула, старинни жилища и дворци. В историческият център има 10-тина църкви и много сгради от XIII век. Градската порта датира от XVII век., а замъка на Дюка и малкия и големия замък Чипико са от XV век. Интересна е катедралата Св. Лорънс от Трогир, която е построена през XIII век, като западния портал на катедралата е творение на известния хърватски майстор – Радован.
Нощувка в района на Трогир.

3 ден

Закуска.
Отпътуване за Сплит и свободно време на разглеждане на града – Старият град прекрасно място с тесни улички и малки площадчета във венециански стил, наоколо се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини, Океанографски институт; Останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4 в), разположен на площ от 18 000 кв.м.
Следобед отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в хотел 2/3* в района на Дубровнишката Ривиера (Млини, Плат, Неум).

4 ден

Закуска.
Панорамна обиколка с 2 фотопаузи на Дубровник. Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи.

Възможност да разгледате двореца Спонза, двореца на Ректор, църквата Св.Влах, Францисканския манастир.
Предлагаме разходка по Страдун – красивата пешеходна променада на Дубровник.
Свободно време в стария град.

Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера.

5 ден

Целодневна екскурзия с посещение на Котор и Будва.

Котор е разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна обиколка из средновековния гард и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула.
По желание: Круиз с корабче из Которския залив (заплаща се допълнително) – ще имате възможност да се насладите отвътре на най-величествения фиорд в южна Европа. На юг се намира Будва – най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата Св. Троица, Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета – места за отмора в приятна обстановка.

Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера.

6 ден

Закуска.
Рано сутринта отпътуване за България. По пътя фотопауза при о-в Свети Стефан – курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р. Морача и р. Ибър.
Пристигане на площад Руски паметник късно вечерта.

Етикети: