Храна по света. Ето и петте най-вкусни кухни

Вкусната храна е любима на всички. Да се наслаждаваш на най-хубавата храна е стремежът на всеки човек. Ако сте далеч от страната, ще ви трябват няколко съвета, за да не се загубите в широкия спектър от вкусове и аромати. Затова е този списък с най-добрите дестинации за храна. Въпреки това, не се вълнувайте твърде много, подреждането е чисто субективно.

Италия

храна

Италия е страна номер едно с най-добрата храна в света. Трудно е да се говори за италианска храна, по-лесно е да се й се наслаждавате. Оригиналните нюанси на италианската кухня – зелено, червено и жълто винаги произвеждат прекрасна комбинация от вкус и аромат. По принцип всички ястия произлизат от домат, хляб и зехтин. Истинската тайна на кухнята не е в усъвършенстваната процедура за приготвяне, а повече в качеството на продуктите. Пицата е творението на италианците, което завладя света. Италианските готвачи са изключително педантични в приготвянето на храната.

Франция

храна

Френската кухня е доста иновативна и съвременна. Тя се преподава главно в различни готварски училища по целия свят. Французите са известни и с не толкова изискана храна. Все пак, да не забравяме, че те дадоха пържените картофи на света. Сиренето също се счита за изобретение на французите, тъй като те използват сиренето като основна храна. Виното също се сервира с френски храни.

Мексико

Мексиканската кухня всъщност е смесица от различни европейски страни, особено Испания. Мексиканската храна включва боб, царевица, както и чили. Месото също е важен елемент – пилешко, говеждо, козе, свинско и т.н. Африка и Азия също са повлияли на мексиканската кухня. Мексиканците свързват храната със семейството и социалната връзка.

Испания

храна

Всеки един любител на вкусното хапване трябва да е запознат с испанската храна. Испанската кухня има огромно разнообразие заради различните народи властвали над полуострова в различни периоди. Почти 90% от зехтина в света се произвежда в Испания.

Индия

Индийската кухня предлага най-доброто разнообразие въз основа на различните култури, живеещи на тази територия. За Индия влияние върху храненето оказват и религиозните групи. Британската империя също е оказала голямо влияние върху рецептите в индийската кухня. Индийските храни се отличават с това, че задължително са пикантни.