Хонгконг – град на емоцията и контраста

Продължаваме с любими места на хората по света и величествения Хонг Конг. Това е мястото, където можете да направите богато и вдъхновяващо пътешествие.

Градът-джунгла

Колко невероятно би било да има оживен град, заобиколен от дива природа и гъста растителност? Вярвате или не, това е Хонг Конг . Това е най-очевидно, когато се приземявате през деня и виждате пастелните цветове на вечнозеленото одеяло, покриващо северната част на територията и половината от главния остров. Идеята, че никога не сте твърде далеч от страхотен поход и плуване, определено е доста вълнуваща.

Град на птиците

Възрастните в Хонг Конг имат слабост към птиците. Те са любим избор в град, където мястото наистина е малко. Клетките им висят извън магазини и жилища, но „кварталът на птиците“ определено е Yuen Po градина и пазар. Там, освен продажбата, която включва купчини претъпкани птичи клетки (не най-приятната гледка), можете да станете свидетели на гордите собственици на птиците, които обикалят наоколо с любимците си. Малко по-диви екземпляри могат да се видят и в красивата волиера на парка Хонг Конг.

Град на перспективи

Архитектурата на града е много по-интересна от футуристичното клише, което може да имаме в съзнанието си. Тя включва изненадваща палитра от лилаво и розово украсени сгради и хълмисти пейзажи, които не престават да създават драматични перспективи. Тук сградите са подредени буквално една върху друга и понякога се налага да се качите нависоко, за да получите пълната картина.

Град на нощта

Хонг Конг е истински азиатски мегаполис и наистина омагьосва през нощта. Стари неонови надписи, нощни пазари, мистериозни прозорци на антиквариатите и откритите ресторанти.

Град на дълголетието

Дълголетието е много ценена величина в Китай и ако погледнете към пенсионираното им население, започвате да променяте мнението си за старостта. Пенсионерите там правят тай-чи, пеят, свирят на цигулка. Те изглеждат немисилимо млади по дух в сравнение със същата възрастова група у нас, а и в Европа.

Град на вкусовете

Храната в Хонг Конг е навсякъде, където погледнете и може да изглежда малко смущаваща или дори плашеща. Винаги имате едно наум заради безбройните миризми и сушени неща, които виждате на всеки ъгъл. Все пак това не пречи да се очаровате от високото ниво на майсторство, което притежава тази кухня. Наслаждете се на Xiao Long Bao, изискан вид топчета за супи, които предлагат от улични заведения до ресторанти, притежаващи зведи Michelin.