Френска Ривиера – Загреб, Милано, Монако, Ница, Кан, Генуа, Сирмионе (5 нощувки и закуски) за 489 лв.

489.00лв. 569.00лв.
Френска Ривиера – Загреб, Милано, Монако, Ница, Кан, Генуа, Сирмионе (5 нощувки и закуски) за 489 лв.
Френска Ривиера – Загреб, Милано, Монако, Ница, Кан, Генуа, Сирмионе (5 нощувки и закуски) за 489 лв.
Френска Ривиера – Загреб, Милано, Монако, Ница, Кан, Генуа, Сирмионе (5 нощувки и закуски) за 489 лв.
489.00лв. 569.00лв.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Загреб;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Милано;
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Ница/Лигурия
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Верона;
Туристическа програма в Милано, Монако, Ница, Кан, Генуа и Сирмионе;
Водач от туристическата агенция по време на пътуването.

Цената не включва:

Градска такса в Италия и Франция – 2-3 евро на ден на човек (задължително доплащане при настаняване в хотела);
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 2000 евро – 8.90 лв. за лица до65 ненавършени години, 17.80 лв. за лица от 65 до 75 ненавършени години, 26.70 лв. за лица над 75 г.;
Доплащане за предни места в автобуса (първи и втори ред) – 14.50 лв. на човек.
Доплащане за настаняване в единична стая – 189 лв.

Необходими документи:

Лична карта;
За деца до 18 г., придружени от единия родител или от друг човек – нотариално заверена декларация от липсващия родител, или от двамата родители и валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.

Програма на екскурзията
1 ден

06:00 ч. – отпътуване от София, площад Руски паметник.
Пристигане в Загреб. Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за разглеждане на Катедралата, църквата Св. Марк, старият Горен град – пешеходна зона, изпълнена с оживени бистра и ресторанти, Националния театър и др(необходимо е ползването на градски транспорт).
Нощувка в района на Загреб.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Милано.

Пристигане и туристическа програма: Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил Дуомо, наречена чудото на Италия; Ла Скала – един от най-престижните световни оперни театри; замъкът Сфорцa, построен през 1368 г., за да защитава града, Музеят на науката и техниката; покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст с остъклени тавани.
Възможност за посещение на църквата Santa Maria delle Grazie, където се намира прочутата картина Тайната вечеря на Леонардо да Винчи (изискава се предварителна резервация).

Нощувка в района на Милано.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Монако.

Туристическа обиколка: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема.
Свободно време в района на Казиното в Монте Карло.

Нощувка в района на Ница/Сан Ремо.

4 ден

Закуска.
Туристическа програма в Ница – старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад Масена& и крайбрежният булевард Променад Де-з-Англе с най-престижните хотели на Френската ривиера.
Отпътуване за Кан. Свободно време в Кан – Ла Кроазет (La Croisette) – най-известната и луксозна улица в града, Фестивалният комплекс, където се провежда ежегодния филмов фестивал, алеята на славата и старият град, до който се намира и старото пристанище.
Нощувка в района на Ница/Сан Ремо.

5 ден

Закуска.
Отпътуване за Генуа. Разходка в Генуа – площада Ферари (Piazza De Ferrari), на който се намират операта teatro Carlo Felice, катедралата Сан Лоренцо, старото пристанище (Porto Antico), с възможност за наблюдение на древния фар (Torre della Lanterna – най – старата подобна структура в света, върху нея е изрисуван символа на Генуа) и огромния аквариум. Отпътуване за езерото Гарда.Свободно време в Сирмионе – средновековен град крепост, построен на едноименния полуостров на езерото Гарда. Свободно време.
Нощувка в района на Верона.

6 ден

Закуска в пакет. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта на площад Руски паметник/централна гара.

Етикети: