Уикенд в Плевен + посещение на представление с участието на Владо Карамазов (нощувка със закуска) за 89 лв.

89.00лв. 109.00лв.
Уикенд в Плевен + посещение на представление с участието на Владо Карамазов (нощувка със закуска) за 89 лв.
Уикенд в Плевен + посещение на представление с участието на Владо Карамазов (нощувка със закуска) за 89 лв.
Уикенд в Плевен + посещение на представление с участието на Владо Карамазов (нощувка със закуска) за 89 лв.
89.00лв. 109.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус;
1 нощувка в хотел Ростов 4*;
1 закуска;
Билет за театралната постановка;
Беседите към обектите включени в програмата;
Екскурзовод през цялото време на пътуването.

 Цената не включва: 

Входни такси за посещаваните обекти по програмата – около 6 лв.;
Разходи от личен характер;
Обекти по желание , извън програмата;
Доплащане за самостоятелна стая – 15 лв. 

Програма на екскурзията: 
1 ден

07:00 – отпътуване от София, площад Ал. Невски.
Пристигане в Плевен. Град, където можем да се докоснем до спомените от 1877 г.

Посещение на Панорамата Плевенска епопея 1877 г., създадена в чест на 100-годишнината от героичната епопея. Комплексът се състои от четири зали, посветени на различни етапи от военните действия. Втората зала е самата панорама. Триизмерна форма и оригинално художествено съчетание на живопис, скулптура и автентични предметидават ясна представа за събитията довели до освобождението на града.
Свободно време за разходка в Скобелевият парк – създаден през 1904 г. от Комитет Цар Освободител Александър II в памет на загиналите руски герои в боевете на 30 август 1877 г. Благоустройството започва през 1905 г. Скобелев парк е тържествено осветен заедно с къща музей Цар Освободител Александър ІІ и параклис-мавзолей Свети Георги Победоносец на 3 септември 1907 г. в присъствието на височайши гости от Русия, българския държавен глава княз Фердинанд І, министри, депутати и множество граждани. Паркът се разпростира на територия от 1200 декара, където са изградени красиви алеи, а зеленината ви обгръща от всякъде. Свободно време за разходка.
Настаняване в хотел 4* Ростов. Свободно време за кратка почивка.
Трансфер до Драматично – куклен театър Иван Радоев за постановката Острова.

2 ден

Закуска. Освобождаване на хотела.
Продължаваме с автобуса към центъра на града.Посещение на Параклис – мавзолеят Св. Георги Победоносец с беседа. Параклис-мавзолеят Св. Георги Победоносец е изграден в периода 1903-1907 г. в памет на загиналите руски и румънски воини в боевете около Плевен по време на Руско-турската война 1877/1878 г. Предложението за строежа е внесено за обсъждане в комитета Цар Освободител Александър ІІ на 18 май 1902 г. В края на същата година е обявен национален конкурс, в който участват 12 български архитекти. На 23 март 1903 г. става известен победителят – арх. Пенчо Койчев. Монументалната сграда, паметник на културата, е построена в български църковен стил. Разглеждане.
Продължаваме нашата разходка през центъра и пешеходната зона на Плевен към къща музей на Цар Освободител Александър II . Беседа и разглеждане на къщата , която с богатата си вътрешна уредба е типичен пример за възрожденски градски бит. На 11 декември 1877 г. в този дом е посрещнат тържествено руският император Александър ІІ, от името на плевенските граждани му е връчен благодарствен адрес и в присъствието на Великия княз Николай Николаевич, румънския княз Карол І, руския военен министър Милютин и видни руски генерали той се среща с пленения турски маршал Осман паша. От 12 до 22 декември 1877 г. в къщата живее и работи първият военен губернатор на Плевен – ген. М. Д. Скобелев. По инициатива на комитета Цар Освободител Александър ІІ къщата на Иван Вацов е откупена за музей. Свободно време за разходка, снимки и възможност за обяд в изпъстрения с много фонтани и паметници градски център.
Отпътуване за София. Пристигане привечер.

Етикети: