Уикенд в Одрин + възможност за посещение на Чорлу (1 нощувка със закуска) за 49 лв.

49.00лв. 79.00лв.
Уикенд в Одрин + възможност за посещение на Чорлу (1 нощувка със закуска) за 49 лв.
Уикенд в Одрин + възможност за посещение на Чорлу (1 нощувка със закуска) за 49 лв.
Уикенд в Одрин + възможност за посещение на Чорлу (1 нощувка със закуска) за 49 лв.
49.00лв. 79.00лв.

Цената включва:

Транспорт с туристически автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин;
Екскурзоводско обслужване;
Автобусна панорамна обиколка на града;
Посещение на църквата Свети Георги;
Посещение на църквата Свети Свети Константин и Елена;
Посещение на Музея на здравето без включена такса (10 турски лири);
Посещение на Джамията Селимие – символа на града;
Посещение на Марги Аутлет;
Посещение на Борсата за перилни препарати.

Цената не включва:

Пътни, магистрални и гранични такси – 20 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за застраховка – 5 лв. за лица до 65 ненавършени години, 10 лв. за лица от 65 до 70 ненавършени години, 15 лв. за лица над 70 г.;
По желание (срещу допълнително заплащане) на цена от 15 лв. шопинг до фирмения магазин на фабрика ТАЧ близо до гр. Чорлу;
Входна такса за Музея на здравето – 10 ТЛ.

Програма на пътуването
1 ден

Отпътуване в:

06:00 ч. – отпътуване от София (Автогара Сердика)
07:00 ч. – Пазарджик (Shell)
07:30 ч. – Пловдив (OMV)

Пристигане в Одрин по обяд. Това е град, който заема второ място след Флоренция по концентрация на археологически паметници и забележителности, и е бил столица на Османската империя. Градът впечатлява със своите закрити базари, красиви джамии, мостове и фонтани, добре запазени дървени къщи със специална декорация и големите си паркове. Тук се сливат трите български реки Марица, Арда и Тунджа.

Възможност за разходка  в центъра на града, където се намират множество  магазини,  предлагащи  местни марки дрехи и обувки, различни видове  прежди, интересно декорирани метлички  с огледалце (символ на неомъжената девойка) и много красиви кошнички, направени за подарък с плодови сапуни.
Възможност за посещение на двете български действащи църкви, които ще ни посрещат и привличат с красивите си градини, засети с рози.

Първата от тях е реставрираната православна църква Св. Георги, която се намира в квартал Барутлук и построена през 1880 г., впоследствие реновирана и отваря отново врати през 2004 г.
В края на града, в квартал Узун кълдъръм се намира и втория български храм Св.Св.Константин и Елена, построен през 1869 г. и реставриран през 2008 г.

Разходката още включва посещение на музея на Здравето. Това е огромен, доста впечатляващ комплекс, построен през 15 век от султан Баязид II  на брега на река Тунджа с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. С помощта на музея на Мадам Тюсо в Лондон са изработени восъчните фигури,благодарение на които музейното пространство оживява и посетителите се пренасят в друга епоха – на действащата някога болница и практикуваните някога методи на лечение. През 2004 г. е признат  от Съвета на Европа за Най-добър европейски музей.
Посещение на символа на град Одрин – джамията Селимие- върховно постижение в работата на майстор Мимар Синан. Свободно време за  самостоятелно разглеждане на центъра на града. Настаняване в хотела.
По желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в  ресторант. Нощувка.

2 ден

Закуска. 
След закуска при събран мин. от 25 човека възможност за посещение на фирмения магазин на фабрика ТАЧ близо до гр. Чорлу – цена на човек 15 лв.
След посещение на гр. Чорлу и фирмения магазин на ТАЧ следва завръщанеще в Одрин и спирка за шопинг на борсата за перилни препарати, баклава, локум, кори за баница и много други евтини стоки. Следва посещение на търговската зона на града MARGI OUTLET – център с над 50 магазина и 8 заведения за хранене.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Етикети: