Скрининг на сърдечни артерии за атеросклероза без контраст от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!

217.00лв. 250.00лв.
Скрининг на сърдечни артерии за атеросклероза без контраст от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!
Скрининг на сърдечни артерии за атеросклероза без контраст от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!
Скрининг на сърдечни артерии за атеросклероза без контраст от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център!
217.00лв. 250.00лв.

НЯКОЛКО МИНУТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ СПАСЯТ ЖИВОТА

Болестите на сърцето  неслучайно се назовават като „мълчаливият убиец“. Те са водеща причина за смъртността сред мъже и жени. Всъщност 50% от мъжете и 63% от жените, които умират внезапно от сърдечно заболяване, са били без симптоми, твърди Американската кардиологична асоциация. Сканирането на сърцето открива скритата сърдечна болест на сърцето много преди да почувствате някакви симптоми.

Компютърната Tомография (КТ) е технология, с която може да се открият и малките количества калций в артериите на сърцето. Количеството калций, отложен в артериите, е пряко свързано с риска от сърдечно-съдови заболявания. КT сканирането е бързо, безболезнено и неинвазивно. Цялата диагностика отнема не повече от 10 минути.

Какво ще науча?

Вие и Вашият лекар ще получите разчитане, в което са описани наличните калциеви отлагания в атеросклеротичните плаки на коронарните съдове. Ако резултатът от сканирането е отрицателен, рискът от сърдечно заболяване е много нисък. Ако се открие наличие на калциеви отлагания, Вие и Вашият лекар трябва да разработите план за лечение с оглед свеждане до минимум ри

Трябва ли да си направя подобно изследване?

От Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център препоръчват този тест за асимптоматични пациенти над 40-годишна възраст, които имат рискови фактори като: затлъстяване, високо кръвно налягане, повишен холестерол, анамнеза за тютюнопушене или фамилна анамнеза за сърдечно-съдови заболявания. Ако в момента имате симптоми, свързани със сърцето, или сте диагностициран/-а със сърдечно заболяване, има други изследвания, които са по-подходящи. За провеждане на тази диагностика не е нужно лекарско предписание.

 

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център е една от най-престижните болници в страната и лидер в лечението на заболяванията на сърцето, кръвоносните съдове и кръвообращението в страната. Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Heart Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с българските си колеги. Сърдечно-съдовият център е университетска болница към два от най-големите медицински университета в България. Акредитиран е от най-престижната система за качество и контрол в здравеопазването в световен мащаб – JCI.

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център съчетава високотехнологично обoрудване и приложение на най-добрите лечебни практики в областта на медицината. Нашите пациенти получават комплексна диагностика и лечение на сърдечните и съдовите заболявания от водещи за България специалисти – кардиолози, ангиолози, сърдечни и съдови хирурзи.

  • Ваучерът струва 40 лв, на място се доплащат останалите 177 лв за: Скрининг на сърдечни артерии за атеросклероза без контраст;
  • Контраст се поставя по преценка на лекаря на място и се доплаща допълнително по ценоразпис, ако се наложи поставяне;
  • Изисква се предварително записване на телефон: 0700 13 127 или 02/9038 001;
  • Дните в които могат да се използват ваучерите са делнични дни от 07:00, 07:30 и след 18:30 и в събота.
  • Необходимо е представянето на разпечатан ваучер на място;
  • Изследването е подходящо за асимптоматични пациенти над 40-годишна;

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център УМБАЛ

гр. София, Ул. Околовръстен път 127 София, 1407 тел: 0700 13 127;

office@cityclinic.bg

Етикети: