Ресторанти Michelin в Лион, които трябва да посетите

Често наричан гастрономичната столица на света, изключителната ресторантска сцена в Лион e празник за от специалистите по целия свят. Ето някои от най-добрите кулинарни изживявания в града на вкусовете и задължителните ресторанти със звезди Michelin.

Пол Бокуз и неговият Auberge du Pont de Collonges

Разположен на четири километра северно от Лион, Auberge du Pont de Collonges е гастрономична икона в този регион на Франция. Ресторантът е удостоен с три звезди на Мишлен, а Пол Бокуз е считан за един от най-известните готвачи в цялата страна. Ресторантът се помещава в красива фамилна къща до брега на река Сона, а интериорът се отличава с луксозен дизайн, декориран с произведения на изкуството. Кухнята предлага три менюта от традиционната френска гастрономия, като сочна омарова салата и раци в Pouilly-Fuissé.

Auberge de l’Ile Barbe

Auberge de l’Ile Barbe обединява историята и гастрономията на уникално място, датиращо от 17 век. Наричан още Auberge de l’Ile, този ресторант с две звезди на Мишлен се намира на остров в Сона, добавяйки примамлива атмосфера на изключителност. Кухнята предлага апетитни френски ястия, които са вдъхновени от различните компоненти, налични през всеки сезон. Както се посочва на уебсайта им, суровите условия на зимата дават на ресторанта повече място за сервиране на миди от студените морета, дивеча на горите и, разбира се, трюфели. Презентацията е основен елемент от опита на Auberge de l’Ile.

La Mère Braziler

С шеф-готвача Ежени Бразие начело, двете звезди на Michelin в La Mère Brazer са известни със своите творчески и артистични интерпретации. Чиниите се фокусират върху сливането както на традиционните, така и на съвременните гастрономии, така че класическите фаворити могат да бъдат открити по нови и вълнуващи начини. Гостите могат да се насладят на рецепти, вдъхновени от сезонни съставки, включително перфектно варено говеждо месо, прясна риба, фуа гра и вкусни зеленчуци.

Têtedoie

Ресторантът на прочутия готвач Кристиан Тетодоа е друго страхотно място за всички ценители на храната. Многоетажният ресторант представя панорамна гледка към града, което показва на посетителите уникалните перспективи на архитектурата на Лион. Както вътрешните, така и външните трапезарни помещения са гарнирани със съвременни дизайнерски хрумвания, добавящи жизнен аспект към атмосферата. В кухнята се сервират иновативни ястия, основани във френската гастрономия, а пътешествениците се възхищават на „суфлето от хайвер с вишни и шам фъстък“.

La Rotonde

La Rotonde е създаден от Филип Говро и е луксозна дестинация над казиното Le Lyon Vert. Ресторантът е отличен с две звезди на Michelin за своите кулинарни постижения и обслужва „изобретателна, развиваща се кухня“, която е „щедра, но елегантна с перфектен баланс между вкусове и цветове“. Пътешествениците препоръчват салата от фуа гра и тартаре с пържоли. Интериорният дизайн на това изискано заведение за хранене е проектиран от Александра Елена.

Ресторант L’Effervescence

Атмосферата в Restaurant L’Effervescence се различава от другите дестинации със звезди Michelin в Лион, като ресторантът създава жизнено кулинарно изживяване без прекалено луксозната атмосфера. Вместо това, селски каменни тухлени стени, застлани с внимателно подбрани произведения на изкуството, са на преден план. Главният готвач Кристоф Юбер сервира кухня, която се фокусира върху свежи съставки и креативни аромати.