Предколедна Будапеща + възможност за посещение на Балатон, Вишеград, Сентендре, Естергом + Коледни базари за 198 лв.

198.00лв. 225.00лв.
Предколедна Будапеща + възможност за посещение на  Балатон, Вишеград, Сентендре, Естергом + Коледни базари за 198 лв.
Предколедна Будапеща + възможност за посещение на  Балатон, Вишеград, Сентендре, Естергом + Коледни базари за 198 лв.
Предколедна Будапеща + възможност за посещение на Балатон, Вишеград, Сентендре, Естергом + Коледни базари за 198 лв.
198.00лв. 225.00лв.

Цената включва:

Транспорт от София с лицензиран автобус;
2 нощувки с 2 закуски в хотел 3* в Будапеща;
Водач от туристическата агенция;
Пътни, гранични, местни такси;
Посещение на приказни коледни базари.

Цената не включва:

Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод Перлите на Букурещ – 10 евро (не включва входните билети);
Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща с чаша вино и парче торта, типично по унгарски – 20 евро;
Вечеря с богата фолклорна програма в типичен унгарски ресторант с вино без лимит – Унгарска вечер – 30 eврo;
Екскурзия до езерото Балатон и полуостров Тихан – 15 евро;
Екскурзия до Големия завой на Дунав – Вишеград, Естергом и Сентендре – 15 евро;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро (заплаща се задължително). За лица до 65 г. – 4 лв., от 65 до 70 г. – 6 лв., от 70 до 75 г. – 8 лв., от 75 до 79 г. – 12 лв. Лица над 79 г. не се застраховат;
Входни такси на посещаваните обекти (входните такси се заплащат в форинти/евро);
Доплащане за единична стая – 65 лв.;
Входни такси на посещаваните обекти (заплащат във форинти/евро);
Транспорт от и до Пловдив – 25 лв. (при минимум 15 туристи), транспорт от и до Пазарджик и Дупница – 20 лв. (при минимум 15 туристи), транспорт от и до Перник – 15 лв. (при минимум 15 туристи).

Необходими документи:

Валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Програма на екскурзията
1 ден

Нощен преход. 20:30 ч. – отпътуване от София.

2 ден

Пристигане в Будапеща сутринта. Преди Коледа градът се преобразява в истинска картина от приказките.
Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод (срещу заплащане): Парламента – вторият най–голям парламент в Европа след този в Румъния имащ 365 кули; крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от който се откриват великолепни гледки към Дунав и монументалните сгради на Пеща; катедралата Св. Матияш (носеща името на най-известният унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма); Нула километъра; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава Перлата на Дунава от нападения; паметника на принцеса Сиси; Площада на героите; хълма Гелерт; остров Маргит и др.
Свободно време за разходка по търговската улица Ваци.
Настаняване в хотел в Будапеща.
По желание (срещу заплащане) разходка с корабче по р. Дунав – красота и романтика! Прекрасна възможност да се насладите на завладяващите гледки и грандиозни сгради от двете страни на Дунава с чаша вино и парче торта – типично по унгарски. 
Свободно време за почивка или разходка по булевард Ракоци и улица Ваци и коледните базари – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. Коледните базари са неописуемо красиви с водопади от светлини, ръчно изработени украси, меденки и още сладкиши, богато украсени коледни елхи. Ще може да опитате местни традиционни деликатеси, горещ пунш с канела, греяно вино с черен пипер и канела. Разполагат се и сцени на открито за по – прекрасно коледно и новогодишно настроение.
По желание (срещу заплащане) вечеря с богата фолклорна програма в типичен унгарски ресторант с вино без лимит – Унгарска вечер.
Нощувка.

3 ден

Закуска.
Екскурзия до езерото Балатон и полуостров Тихан, разделящ езерото почти на две части. Езерото Балатон, наричано Унгарското море е най-голямото в Централна Европа с дължина близо 80 км. Заобиколено от лозя, вулканични планини, балнеоложки курорти и национален парк, езерото Балатон е зашеметяващ воден басейн в Западна Унгария. По бреговете му се намират редица курорти, плажни клубове и изкуствени пясъчни плажове.Полуостров Тихан е перла не само на страната, но и на цяла Европа. Той е първият национален парк на Унгария с много исторически и културни забележителности. Мястото се отличава с екзотична флора и фауна, необятност на лавандулови поля и етнографска специфика от тръстикови покриви на къщите.На полуострова се намира стар бенедиктински манастир, построен през 1055 г. от унгарския крал Андраш I. Той е погребан в криптата на абатството, а в близост се издига и неговия паметник. Документът за основаването на абатството се счита за най-древния документ на унгарски език.На полуострова има Музей на куклите, Етнографски музей, Лавандулова къща, Музей на восъчните фигури.Свободно време за разходки по малките улички, кафенета и уютни ресторантчета, които се намиратна всеки ъгъл.
Връщане в Будапеща. Нощувка.

4 ден

Закуска.
Екскурзия (срещу заплащане) до Големия завой на р. Дунав и най-емблематичните градове за унгарската история:

романтичното градче Сентендре – изключително живописно ренесансово селище в бароков стил, кръстено на Св.Андрей и любимо място на художници, известно с тесни живописни улички, множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки, барокови къщи, сръбски православни църкви;
Вишеград – най–малкият град в Унгария на най–големият завой на Дунав: Крепостта от римско време Понте Навата, ренесансовия дворец на Матияш Корвин;
Естергом – наречен още унгарския Рим, старата столица на Унгария: най-голямата катедрала в Унгария, построена на възвишение над река Дунав, което създава илюзията, че се е възнесла в небесата, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Ищван.

Връщане в Будапеща. Отпътуване за България.

5 ден

Пристигане в София сутринта.

Етикети: