По стъпките на Българското Възраждане! Екскурзия до Копривщица, Панагюрище, Сопот и Калофер с 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт и водач

87.00 87.00
По стъпките на Българското Възраждане! Екскурзия до Копривщица, Панагюрище, Сопот и Калофер с 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт и водач
По стъпките на Българското Възраждане! Екскурзия до Копривщица, Панагюрище, Сопот и Калофер с 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт и водач
По стъпките на Българското Възраждане! Екскурзия до Копривщица, Панагюрище, Сопот и Калофер с 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт и водач
87.00 87.00

 

Програма на екскурзията:

1-ви ден
Отпътуване в 7.00 от гр. Плевен. Пристигане около обяд в Панагюрище. Един от нашите живописни възрожденски градове ни посреща гостоприемно. Отправяме се към къщата на Райна Княгиня, където тя е ушила знамето за Априлското въстание. Сега то се намира в Историческия музей, където е и трезор „Панагюрско златно съкровище“. Свободно време за обяд.
Около 14.00 ч отпътуване за Копривщица. Китното градче е било дом на едни от най-бележитите българи по време на Възраждането, Любен Каравелов, Тодор Каблешков, Ненчо Ослеков, ще имаме щастието да посетим техните къщи. Градът е и дом на Димчо Дебелянов, написал едни от най-красивите стихове в българската литература. Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“. Отчасти вкопана в земята, с великолепните стенописи на Захари Зограф, църквата ни приютява в своя хладен дом. 
Около 17.00 ч отпътуване към Карлово / Анево. Вечеря и нощувка.
2-ри ден
Закуска. Днес ще се впуснем в опознаване на местата, които са били домове на едни от най-важните българи в нашата история, а именно Иван Вазов и Христо Ботев. Сопот е родният град на патриарха на българската литература, Иван Вазов, и денят ни започва от неговата къща-музей. 
Отпътуване около 10.00 ч за Карлово. Градът процъфтява по време на Възраждането, занаятите процъфтяват, а розовото масло произвеждано в града снабдява най-известните парфюмеристи из цяла Европа!
Ще посетим най-значимите места, като Музейния комплекс с родната къща на Васил Левски, Мемориaлен параклис “Всях светих болгарских” , “Чардаклиева къща” , Музейна експозиция „Онбашиева къща“,  Паметник на Гина Кунчева – майката на Левски .
Около 12.00 ч отпътуване за Калофер. Свободно време за обяд.
Калофер е градът на Ботев. Ще посетим НМ „Христо Ботев”, разположен в парк „Ботева градина“. Основен елемент в комплекса е къщата, в която е живял най-дълго Ботев. Той не е роден в нея, но я нарича „роден дом“, защото тук прекарва детството си. Освен родната му къща тук ще  посетим и училището , в което е преподавал баща му – даскал Ботьо Петков, и ще се запознаете с методите на обучение отпреди 150 години. Следобед отпътуване за Плевен и пристигане около 19.00 ч.

 
****
 
Входни такси на посещаваните обекти:
 
Панагюрище:

 
Входни такси за посещение на зала – трезор „Панагюрско златно съкровище“,  експозиции „Археология“, Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, експозиция „Априлско въстание“:

за туристи /възрастни/  – 6.00 лв.
за туристи /учащи и пенсионери/ – 3.00 лв.

Входни такси за посещение само на къща – музей „Райна Княгиня“:

за туристи /възрастни/ – 2.00 лв.
за туристи /учащи и пенсионери/ – 1.00 лв.

Копривщица:
Входни такси:

Билет за посещение на един музей – 3.00 лв.
Обиколен билет за посещение на шестте музейни къщи – 5.00 лв.
Билет за ученици, студенти и пенсионери за един музей – 1.00 лв.
Обиколен билет за шестте музейни къщи за ученици, студенти и пенсионери – 2.00 лв.

Сопот: 
Къща – музей „Иван Вазов“:

ученици, студенти и пенсионери – 1.00 лв.

Карлово:
Национален музей „Васил Левски“:

Входен билет – 3,00 лв.
За учащи и пенсионери – 1,00 лв.

Калофер:
Национален музей „Христо Ботев“:

Учащи се – 1,00 лв.
Не учащи – 3,00 лв.

*****
Туроператор Дари Травъл Комерс ЕООД притежава Удостоверение за регистрация номер 03874 и е застрахован по смисъла на чл. 61, ал. 2, т. 4 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЛЕВ ИНС с полица № 00088321/13062010010279 с валидност от 01.05.2020г. до 30.04.2021г.
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер на човек предплащате 30 лв. за: Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря;
Медицинска застраховка;
Водач от туроператора по време на пътуването;
Останалата част от сумата по пакета се доплаща при подписване на договора или в срок по уговорка.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Входни такси на посещаваните обекти.