Последни места – Нова година в Гелиболу (3 нощувки, закуски и вечери + посещение в Одрин – едната празнична за 345 лв.

345.00лв. 370.00лв.
Последни места – Нова година в Гелиболу (3 нощувки, закуски и вечери + посещение в Одрин – едната празнична за 345 лв.
Последни места – Нова година в Гелиболу (3 нощувки, закуски и вечери + посещение в Одрин – едната празнична за 345 лв.
Последни места – Нова година в Гелиболу (3 нощувки, закуски и вечери + посещение в Одрин – едната празнична за 345 лв.
345.00лв. 370.00лв.

Цената включва:

3 нощувки със закуски в хотел HAMPTOM BY HILTON 4*;
3 вечери;

2 вечери на блок маса (без включени напитки);
Празнична вечеря с богата шоу програма с участието на български дисководещ. Новогодишното меню за вечеря е на база ALL inclusive, с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит до 02:00 ч., след което се заплащат.

Посещение на Одрин;
Обслужване на място в Турция от представител на ТО и на фирмата партньор на ТО;
Фериботни, митнически и магистрални такси.

Цената не включва:

Транспорт;
Медицинска застраховка на ЗАД Армеец с покритие 5000 евро за лица до 65 г. От 65 г. – доплащане 80 лв. на човек;
Посещение на древния град Троя и руините на Асос;
Панорамна обиколка;
Обяд в атрактивен рибен ресторант;
Доплащане за единично настаняване – 260 лв.;
Разходи от личен характер.

Необходими документи:

Валиден задграничен паспорт;
За деца до 18 г., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България;
Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна.

Програма на екскурзията 
1 ден

06:00 ч. – отпътуване от София. Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив, Димитровград.
Пристигане в град Гелиболу. Настаняване в хотел HAMPTOM BY HILTON.  след 14:00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Полудневна екскурзия до древния град Троя – докосване до историята (по желание и с доплащане). Градът е разположен на източния бряг на Егейско море. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл Илиада от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 г. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Връщане в хотела или посещение на Руините на Асос (срещу заплащане). Вероятно не е случаен фактът, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и най-прекрасните залези. Градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителният храм на Атина. Акрополът е построен през 6в.пр.хр. Заобиколен е от 3-метрови крепостни стени и антична порта. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос. Живописното пристанище в залива Едремит – не е за изпускане.
Следобяд връщане в хотела. Приготовления за новогодишната нощ. Празнична вечеря с богата шоу програма в балния салон на хотела с известни изпълнители и български дисководещ. Новогодишното меню за вечеря е на база ALL inclusive, с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит до 02:00 часа, след което се заплащат.
Нощувка.

3 ден

Късна закуска.
Свободно време за почивка в комплекса на хотела.
Панорамна разходка и разглеждане на древния град Асос.
Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска.
Отпътуване за Одрин и разглеждане на града.
Отпътуване за България. Късно вечерта – пристигане в София.

ЕКСКУРЗИИ

ТРОЯ Троя е град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл Илиада от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година. Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале.Археологическите проучвания доказват, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци. Цена на възрастен – 25 евро, дете (4-9 г.) – 15 евро, дете (0-3 г.) – безплатно. Цената включва: Посещение на античния град Троя; входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията.
АСОС Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна Турция в провинция Айвалък, на 87 км южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и … най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа. И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сокаци са покрити с павета, които създават усещаните, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е построен през VI в. Пр. Хр. Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета. Цена на възрастен – 30 евро, дете (4-9 г.) – 20 евро, дете (0-3 г.) – безплатно. Цената включва: Посещение на руините на Асос, Храма на Атина, Пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър, входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията.

Етикети: