Нова година в Дуръс + посещение на Берат, Тирана, Круя и Елбасан (3 нощувки, закуски в хотел Fafa Premium 4*) за 291 лв.

291.00лв. 378.00лв.
Нова година в Дуръс + посещение на Берат, Тирана, Круя и Елбасан (3 нощувки, закуски в хотел Fafa Premium 4*) за 291 лв.
Нова година в Дуръс + посещение на Берат, Тирана, Круя и Елбасан (3 нощувки, закуски в хотел Fafa Premium 4*) за 291 лв.
Нова година в Дуръс + посещение на Берат, Тирана, Круя и Елбасан (3 нощувки, закуски в хотел Fafa Premium 4*) за 291 лв.
291.00лв. 378.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус;
3 нощувки със закуски в хотел Fafa Premium Hotel 4* на брега на Адриатическо море;
2 обикновени вечери в ресторанта на хотела;
Бонус – Туристическа обиколка в Дуръс;
Бонус – Туристическа обиколка в Струга (Северна Македония);
Бонус – Посещение на град Елбасан
Екскурзоводско обслужване. ;

Цената не включва: 

Празнична новогодишна вечеря с музика и местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит в ресторанта на съответния хотел – 50 евро;
Екскурзия до Тирана и Круя – 20 лв. (без включени входни такси за музеите);
Екскурзия до Берат – 30 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за единична стая – 80 лв.;
Медицинската застраховка за организирано пътуване в чужбина е задължителна. Има възможност за доплащане към туроператора за медицинска застраховка с покритие 2000 евро с покритие Covid-19: 4 лв. за лица до 65 ненавършени години, 6 лв. за лица от 65 до 70 ненавършени години, 8 лв. за лица от 70 до 75 ненавършени години, 12 лв. за лица над 75 г.

Програма на екскурзията
1 ден

06:00 ч. – отпътуване от София. Възможност за отпътуване и от Перник, Дупница, Кюстендил.
Кратка пауза в град Струга – градът на поезията. В Струга ще видим: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, паметника на Майка Тереза, паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови. Свободно време за обяд и разходки.
Продължаване към Албания – Земята на орлите. Малка балканска страна, чиято територия е заета почти изцяло от Динарските планини. Пристигане вечерта в Дуръс – един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка..

2 ден

Закуска.
Екскурзия до Круя и столицата Тирана.

Отпътуване за Круя – крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания – Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Свободно време за разходка из османската чаршия с автентични магазинчета, типични сувенири и албански коняк.
Отпътуване за столицата – Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на града на орела: Площад Скендербег; Джамията Етем Бей; Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег; православната църква Възкресение Христово; пирамидата, построена за мавзолей на лидера Енвер Ходжа; сграда Тайван; квартал Блокъ“ – в миналото административен център на комунистическа власт; Парламента; Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР. Сградите около площада са дело на архитектите на Мусолини. Свободно време. Завръщане в Дуръс.

Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с музика.
Нощувка.

3 ден

Закуска.
Екскурзия до Берат – град на хиляди прозорци. Наричат го така, заради многото автентични къщи в османски стил, накацали по склона в полите на планината Томор, гледащи към новия град. Съхранени са множество средновековни църкви и манастири, а в митрополитската църква са погребани учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий. Населението тук е предимно християнско.

Разглеждане на крепостта – под егидата на ЮНЕСКО. В крепостта и около нея може да се видят стари църкви като Св. Троица, Св. Мария от Блашернае, Св. Тодор. От ислямските храмове най – известна е Кралската джамия, строена по време на Баязид II, под чийто купол са изписани 99 красиви имена на Аллах. Фото пауза на моста Горица, дълъг 129 м, един от най – старите в Албания.
Свободно време в новата част на града.

Връщане в Дуръс. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и крайморския булевард. Свободно време.
Вечеря. Нощувка..

4 ден

Закуска.
Отпътуване за България. По пътя посещение на град Елбасан – разположен по поречието на река Шкумбини, един от големите градове в Албания. Градът е смесица от източни и средновековни сгради, и тесни калдъръмени улички. Османският султан Мехмед Втори дава тласък в развитието на града през 1466 г. От този период до днес са останали добре запазените градски крепостни стени, които ние ще видим.
Завръщане в София късно вечерта.

Етикети: