Най-добрите рецепти на всички времена

BBC Goodfood имат самочувствието да класифицират 20-те най-добри рецепти на всички времена. Ние избрахме три от тях, които най-много зарадваха вкусовите ни рецептори.

Пълнено пилешко филе с горчица

Толкова е вкусно това филенце, че сме сигурни, че би взело първа награда сред всички рецепти. Непременно запишете някъде и се наслаждавайте.

Съставки
125г моцарела, нарязана на малки парченца, torn into small pieces
50гр. сирене „Чедар“
1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
4 пилешки филета
8 резена пушен бекон

Загрейте фурната до 200C / вентилатор 180C /. Смесете сирената и горчицата заедно. Направете страничен прорез на всяко от парчетата месо и напълнете със сместа. Увийте всички пълнени пилешки филета с по два резена бекон – не прекалено плътно. Подправя се и се пече 20-25 минути.

Summer-in-winter chicken

Това просто подправено пиле, пържено с красиви, зрели, чери домати в кремав сос, гарантирано ще ви завладее. Добавете малко песто за допълнителен букет от вкусове.

Съставки
1 супена лъжица олио
4 пилешки филета
200гр чери домати
3 супени лъжици песто
3 супени лъжици сметана
пресен босилек

Загрейте олиото в тиган. Добавете пилешкото и запържете, без да го премествате, докато не стане златисто. Обърнете месото и гответе от другата страна. Продължете с готвенето за 12-15 минути. Подправете всичко с малко сол и пипер.

Разрежете доматите и ги хвърлете в тигана, като ги разбърквате няколко минути, докато започнат да омекват. Намалете температурата и разбъркайте пестото и сметаната, докато не стане сос. Разпръснете няколко листа босилек, ако имате, после сервирайте с ориз и салата или броколи.

Chilli con carne

Тази чудесна рецепта за чили е едно от най-добрите ястия, което ще свърши работа за случайни посещения на приятели у дома.

Съставки
1 голяма глава лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
1 супена лъжича
1 чаена лъжица лют червен пипер
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица кимион
500гр говеждо месо
1 кубче телешки бульон
400гр домати от консерва
? чаена лъжица суха майорана
1 чаена лъжица захар
2 супени лъжици доматено пюре
400гр червен боб от консерва

Пригответе зеленчуците. Нарежете лука на дребно. Срежете чушката на половина по дължина, премахнете дръжката и измийте от семките, след това я нарежете на дребно. Обелете и ситно нарежете 2 скилидки чесън.
Започнете да готвите. Сложете тигана на средна температура. Добавете 1 супена лъжица олио и го оставете за 1-2 минути. Добавете лука и гответе, разбърквайте доста често, за около 5 минути, или докато лукът омекне.
Сложете заедно чесъна, червената чушка, червения пипер и кимиона. Разбъркайте добре, след това го оставете да се готви още 5 минути, като се разбърква от време на време.

Добавете мляното месото, увеличете малко температурата и миксирайте със зеленчуците. Продължавайте да разбърквате в продължение на най-малко 5 минути, докато цялата кайма стане на еднородни парченца.

Направете соса. Разбърква се 1 кубче бульон в 300 мл вода. Изсипете това в тигана с каймата. Добавете доматите и останалите подправки, както сол и пипер. Добавете и доматеното пюре. Когато кипне, разбъркайте и поставете капак на тигана. Намалете температурата и оставете за 20 минути. От време на време проверявайте тигана, за да се разбъркате.

Добавете боба. Изчакайте отново да заври и гответе без капак още 10 минути, като добавите малко повече вода, ако изглежда прекалено сухо. Сервирайте с обикновен варен дългозърнест ориз.

Вижте и други рецепти горе в линка!

Етикети: