Комплекс Дамасцена и Казанлък – еднодневна екскурзия за 35 лв.

35.00лв. 45.00лв.
Комплекс Дамасцена и Казанлък – еднодневна екскурзия за 35 лв.
Комплекс Дамасцена и Казанлък – еднодневна екскурзия за 35 лв.
Комплекс Дамасцена и Казанлък – еднодневна екскурзия за 35 лв.
35.00лв. 45.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с Лицензиран автобус;
Посещение на комплекс Дамасцена с включена дегустация на гюлова ракия и сладко от рози;
Туристическа програма в Казанлък;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка.

Цената не включва: 

Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:

Казанлъшка гробница – възрастни – 6 лв., ученици – 2 лв.;
Входна такса за Комплекс Дамасцена – 12 лв., за ученици – 6 лв., за деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно.
Исторически музей Искра – възрастни – 3 лв., ученици – 1 лв.

Програма на екскурзията: 

7:00 ч. – отпътуване от София.
Пристигане в комплекс Дамасцена – място, където ще се потопим в старите традиции на розопроизводство. Комплекс Дамасцена отвори врати през 2007 г. и вече е сред водещите туристически дестинации в България. Годишно комплексът се посещава от над 50 000 туристи от цял свят. По време на екскурзоводската обиколка гостите ще имат възможността да изживеят магията на розобера, да проследят отблизо технологията на розоварене в съвременната дестилерия, както и да се докоснат до традициите на старинното производство. Тук ще опитате известното сладко от рози, мед от рози, розов ликьор и гюлова ракия, да тествате различни етерични масла и да научите интересни факти за тяхното приложение.Свободно време за разходка из красивата розова градина.
Отпътуване за Казанлъшката гробница – зидана кръглокуполна гробница, която се намира в Казанлък и е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис. Датирана е в края на IV в. пр. Хр. – началото на III в. пр. Хр. и от 1979 е в списъка на ЮНЕСКО. Гробницата е принадлежала на тракийския владетел Ройгос. Открита е случайно на 19 април 1944 г. под могилен насип от войници, които копаели окоп в североизточната част на Казанлък. Запазени са уникални стенописи в коридора и куполното помещение.
Отправяме се към Историческия музей Искра в Казанлък, който съхранява над 50 000 експонати, отразяващи културата на Казанлъшкия край. Интерес за туристите представляват колекциите от костени сърпове (най-голямата в Югоизточна Европа), средновековна керамика, хладно и огнестрелно оръжие, накити и носии. В трезорната зала са изложени най-новите златни, сребърни и бронзови находки от тракийски гробници и светилища в региона. Те включват уникалния златен венец на Севт III, неговите шлем и наколенници, цялостна златна и сребърна конска амуниция, а също така и рядка колекция от монети и други предмети от тракийската епоха. Свободно време за разходка в Казанлък.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Етикети: