Коли, които поддържат стойността си най-дълго

Средната амортизация на коли през първите пет години е 49,6 процента, а автомобилите с най-добра стойност се обезценяват с 19,4 до 39,5 процента по-малко от средното. Класацията, която представяме е за американския пазар, но съвсем спокойно може да се валидира и към европейския.

Сред коли с най-добра стойност при препродажба е Jeep Wrangler Unlimited, който намалява с 30,0 процента за пет години.

Четиривратият Jeep Wrangler Unlimited има най-ниската петгодишна амортизация, следван от двувратия – Jeep Wrangler.

Четири пикапа присъстват в списъка, включително Toyota Tacoma и Toyota Tundra. На седмо място е Honda Ridgeline, валидна само за американския пазар. На девето е Nissan Frontier. Honda Ridgeline е уникална и с това, че е единственият пикап, който има комфорт на возене на кросоувър. На пето място е средният размер на SUV на Toyota 4Runner /известна в Европа като Hilux/, който намалява с 36,5% след пет години. Toyota Hilux излиза за първи път през 1984 г. и е с лоялни последователи, а репутацията им като надеждни коли помагат за запазването на стойността им.

Има 3 спортни коли в списъка.

Това са шестият Porsche 911, осмият класиран Nissan GT-R и десетият в класацията Subaru Impreza WRX. Porsche 911 е емблематичен и обичан спортен автомобил, който винаги ще бъде търсен като мечтана кола за много потребители. Nissan GT-R и Subaru Impreza WRX са популярни спортни автомобили, които се произвеждат с ниско предлагане, така че има голямо търсене за тях на вторичния пазар.