Истанбул и Одрин (църква Св. Стефан, МОЛ Емаар с аквариума и Пеещите фонтани в Watergarden Istanbul) за 119 лв.

119.00лв. 137.00лв.
Истанбул и Одрин (църква Св. Стефан, МОЛ Емаар с аквариума и Пеещите фонтани в Watergarden Istanbul) за 119 лв.
Истанбул и Одрин (църква Св. Стефан, МОЛ Емаар с аквариума и Пеещите фонтани в Watergarden Istanbul) за 119 лв.
Истанбул и Одрин (църква Св. Стефан, МОЛ Емаар с аквариума и Пеещите фонтани в Watergarden Istanbul) за 119 лв.
119.00лв. 137.00лв.

Цената включва:

Транспорт с туристически автобус 3*;
2 нощувки със закуски в хотел 3*;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
Бонус – разглеждане на Одрин;
Медицинска застраховка.

Важно: Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването. За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
Цената не включва:

Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод с посещение на желязната църква Свети Стефан – 15 eвро;
Посещение на Сапфир с билет за изкачване с асансьор на небостъргача и билет за виртуална разходка кино 4D – 22 евро;
Разходка с кораб по Босфора – 17 евро;
Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума (входната такса за аквариума се заплаща допънително) и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17 евро + 95 ТЛ за Аквариума;
Посещение на двореца Долма бахче с екскурзовод на български език и входна такса – 25 евро;
Вечеря в Ташхан – 29 евро или Гар Мюзик хол – 29 евро;
Вечеря на кораб с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки – 40 евро;
Принцови острови – 15 евро;
Доплащане за самостоятелна стая – 55 лв.;
Доплащане за настаняване в хотел 4* – 36 лв.

Програма екскурзията
1 ден

Нощен преход. Отпътуване в:

20:00 ч. – София, площад Ал. Невски
21:30 ч. – Пазарджик, бензиностанция Шел, магистрала Тракия
22:00 ч.  – Пловдив, OMV пред хотел Санкт Петербург
23:00 ч. – Хасково , бензиностанция OMV (преди града). 

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14:00 ч). Кратка почивка.
Панорамна обиколка с автобус на Истанбул (срещу допълнително заплащане): историческият център на града – Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора – чудо на строителната техника, фото пауза край Босфора.
Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква Свети Стефан, намираща се на брега за залива Златен рог. Връщане в хотела.
Свободно  време или по желание (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача Сапфир – най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 000 кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и пазар.
От 20:00 ч. – по желание (срещу доплащане) вечеря в атрактивно заведение с много музика и танци в ресторант с турска шоу-програма (кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор) или вечеря на кораб по Босфора (кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).
Нощувка.

3 ден

Закуска.
В 09:00 ч. разходка с кораб по Босфора (по желание). Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци Долма бахче и Чираан.По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите награда – Девическата кула. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от прословутитетурски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин.
Свободно време за посещение на Египетския пазар с възможност да се потопите в морето от подправки, ядки, плодове и много сувенири или с предварителна резервация от 11:30 ч. – посещение (по желание) на новият султански дворец Долма бахче с екскурзовод.
След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUwUGOwO BOwOSS, GUwUESS, GUwUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTOwORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOwOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUwUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 000 кв. м в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и щеимаме възможността да се насладите на красотата наосветените в различни цветове мостове над пролива или вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма,вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни ибезалкохолни напитки.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска.
От 08:30 ч. (по желание) посещение на увеселителния паркМиниатюрк – един уникален парк за малки и големи, представляващ забележителностите на цяла Турция в умален мащаб.
Отпътуване за Одрин.

Разглеждане на българската църква Св. Св. Константин и Елена, най-голямата джамия в Турция – Селимие, известните покрити одрински базари.
Възможност за посещение на борсата за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби.
Свободно време за обяд.

Отпътуване за България. Пристигане в София, на площад Ал. Невски след 22:00 ч.

Етикети: