Истанбул и Одрин + възможност за посещение на църквата на Първо число за 120 лв.

120.00лв. 138.00лв.
Истанбул и Одрин + възможност за посещение на църквата на Първо число за 120 лв.
Истанбул и Одрин + възможност за посещение на църквата на Първо число за 120 лв.
Истанбул и Одрин + възможност за посещение на църквата на Първо число за 120 лв.
120.00лв. 138.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с автобус;
2 нощувки със закуски в хотел Mira 3*;
Водач от туристическата агенция.

Цената не включва: 

Медицинска застраховка – 4 лв., за лица над 65 г. – 7 лв. Лица над 79 г. не се застраховат;
Доплащане на пътни такси – 10 евро (задължително доплащане);
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро;
Рразходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
Вечерна автобусна разходка и посещение на пеещите фонтани – 17 евро;
Топкапъ – 22 евро;
Света София – 22 евро;
Водохранилището – 15 евро;
Входна такса на аквариума – 94 Турски лири;
Посещение на Виа порт Венеция – 12 евро;
Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка – 22 евро;
Разглеждане на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер);
Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро;
Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро.

Необходими документи:  

Задграничен паспорт с валидност минимум 60 дни след приключване на екскурзията;
За деца под 18 г., пътуващи без родители или само с единия нотариално заверена декларация (оригинал и 2 копия), копие от акт за раждане.

Програма на екскурзията
1 ден

Нощен преход. 20:00 ч. – отпътуване от София, 

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако не настаняването става след 14:00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават до 12:00 ч.).

Панорамна обиколка с автобус на Истанбул (срещу допълнително заплащане) с посещение на Църквата на първото число: Църквата на първо число, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. сребърни и златни ключета – всяко по 3 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!
Преминаване по моста над залива Златен рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора – чудо на строителната техника и фото пауза край Босфора.
Връщане в Европейската част на града на площад Хиподрума с трите обелиска, до който ще видим още Синята джамия (само отвън).
Свободно време за посещение на обектите с входни такси – султанския дворец Топ капъ сарай (с входна такса), византийската базилика Св. София (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
След обяд по желание АКВАРИУМ.
Посещение на Пеещите фонтани.
Връщане в хотела.
По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма (кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор или вечеря на кораб по Босфора (кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

3 ден

Закуска.
В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора, посещение на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод на български език.
След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача Сапфир – най-високата жилищна сграда в Европа (завършена в края на 2009 г., 64 етажа, 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м.). Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание вечерна автобусна разходка посещение на Виа порт Венеция Свободно време за кафе-пауза и снимки. Посещение на площад Таксим или вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска.
Посещение на Кожена фабрика.
Отпътуване за Одрин. Престой вграда за кратка почивка и разглеждане на българската църква Св. Константин и Елена и най-голямата джамия в Турция – Селимие.
Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на площад Ал. Невски.

Етикети: