ИЗБЕГНИ ТЪЛПАТА В РИМ! МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА

Рим е фантастичен град, но тази статия е не точно за това колко е прекрасен градът. Рим е популярна дестинация и понякога може да стане твърде многолюдна. Поради тази причина, ето няколко прости съвета как да избегнете тълпата в трите най-популярни обекта в града.

Ето трите най-популярните забележителности в Рим и съветите за прескачане за по-бързото им достъпване:

  1. Колизеумът

Дори и да изглежда претъпкано, не бива да пропускате топ атракцията в цялата Италия! Колизеумът приема средно около 11 000 посетители на ден и този брой е по-висок през сезона – до 30 000 души на ден! Не позволявайте на дългата опашка да ви обезвери. Просто

КУПЕТЕ БИЛЕТА СИ ОТ ВХОДА НА ФОРУМА

Ако отидете на Форума първо и след това в Колизеума, ще чакате много по-малко! Малко е объркващо, но когато купувате билет за Колизеума, независимо от избраната от вас опция, автоматично ще включите и Римския форум. Това всъщност е една атракция. Билетът за Колизеума също ви води във Форума и обратно. Използвйате вход Foro Romano (разположен в края на Via Cavour), там няма почти никой.

2. Музей на Ватикана

Музеят на Ватикана

Той показва една от най-богатите колекции на изкуствата в света! Ще видите Сикстинската капела, направена от Микеланджело, шедьоврите на Рафаело, най-важните произведения на изкуството от периода на Ренесанса, галерия от картини на Караваджо и още много други!

Това място не може да бъде пропуснато, дори ако не сте толкова много по музеите.

Музеят на Ватикана е един от най-популярните музеи в света – той прие над 6 милиона души само през 2017 г.! На опашката за влизане може да чакате 4 часа. Затова

КУПЕТЕ СИ БИЛЕТ НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ

Билетът за музея на Ватикана е 17 евро, ако го купите на място. Можете да вземете билетите си онлайн с такса за резервация от 4 € на билет, така че ще бъде 21 вместо 17. Тази резервационна такса важи за всички други възможности за пропускане на опашката.

„Св. Петър“

3. Базиликата „Свети Петър“

Не забравяйте да покриете раменете и коленете си. Ако не сте облечени скромно, няма да бъдете пуснати от охраната. Има продавачи, които обикновено продават шалове близо до входа.

Входът към базиликата е безплатен и единственият начин да стигнете до там без тълпа около вас, е да отидете рано или през турове, които ви пренасят в алтернативна опашка за проверка на сигурността. Най-доброто решение е

СТАНЕТЕ РАНО И ОТИДЕТЕ РАНО (7 сутринта)

Всички знаем, че туристите на почивка обикновено не се събуждат толкова рано. Ако пристигнете около 20 минути преди отварянето, ще чаката около 20 минути. Ако не държите да видите папата, избегнете базиликата в сряда и неделя, това са датите на появяване на Папата и трябва да очаквате големи тълпи.