Зъбни импланти. Топ 5 на най-добрите брандове

Има много компании и производители на зъбни импланти. И всички те произвеждат различни видове продукти за различни процедури и услуги.
Най-общо казано, всеки имплант, произведен в Съединените щати, е с най-високо качество, защото всеки преминава през строгите тестове и изисквания на Федералната служба по храните и лекарствата (FDA).
Може да е трудно да вземете решение за най-подходящия за вас имплант. Изборът на най-добрия зъбен имплант включва репутацията, дълголетието на компанията, качеството на изследванията и препоръките на вашия зъболекар.
Успехът на зъбните импланти зависи и от уменията на стоматолога.

Ето първите пет компании според authoritydental.org:

Straumann:

Основана през 1954 г., Straumann е може би най-надеждната и най-добрата компания за зъбни импланти.
Те са единствената компания в бранша, която има решения за хирургични, възстановителни и регенеративни продукти. Плюс това техните изследователски лаборатории са едни от най-добрите.

Nobel Biocare (Danaher)

Nobel Biocare (която беше продадена на Danaher) е малко по-млада, но все пак една от най-добрите. Първоначално създадена през 1978 г. като партньорство с шведската компания Bofors и известния професор Per-Ingvar Brånemark, компанията е специализирана в импланти и персонализирани протези.
Brånemark играе важна роля в развитието на зъбните импланти. Той открива процеса на осеоинтеграция, при който имплантът се слепва към костта.

Dentsply Sirona (преди Astra Tech)

Още по-млада компания Dentsply Sirona произвежда като цяло зъболекарско оборудване, включва и продукти за зъбни импланти. С фабрики в 21 страни и продукти, продавани в повече от 120 страни, те са лидер на пазара на „консумативи за стоматологични продукти“.

Zimmer Biomet

Zimmer Biomet има много по-стари корени, по-стари от Straumann и те в никакъв случай не са без значение. Zimmer Biomet (създадена през 1927 г.) Правят зъбни импланти, регенеративни материали, костни присадки и много други неща.
Тъй като имат много опит в производството на тези продукти, знаете, че можете да им се доверите.

BioHorizons

Най-младата от тези пет най-добри компании за дентална индустрия е BioHorizons, която стартира през 1994 г. Но не ги подценявайте. Компанията е създадена от учени от университета в Алабама в Бирмингам, които преди това провеждат задълбочени изследвания.
Те са известни и уважавани за направата на висококачествени иновативни стоматологични продукти, които се основават на много сериозни научни изследвания.