За 1 ден до Ковачевица и Лещен за 35 лв.

35.00лв. 44.00лв.
За 1 ден до Ковачевица и Лещен за 35 лв.
За 1 ден до Ковачевица и Лещен за 35 лв.
За 1 ден до Ковачевица и Лещен за 35 лв.
35.00лв. 44.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус;
Екскурзоводско обслужване;
Медицинска застраховка за лица до 65 г.

 Цената не включва: 

Входни такси на посещаваните обекти;
Лични разходи;
Медицинска застраховка за лица над 65 навършени години – 2 лв., за лица  от 70 до 75 г. – 3 лв., за лица  над  75 г. – 4 лв. 

Програма на екскурзията: 

7:30 ч. – отпътуване от София, площад Ал. Невски.
Пристигане в с. Ковачевица. Свободно време за обяд. Разглеждане на къщите и местната църква.Селото възникнало като убежище за избягалите българи по време на османското нашествие. Красивата природа, непристъпната планина, изобилието на вода и тучните пасища накарали бежанците да спрат и да се устроят в този край. По време на Възраждането селото добило известност като център на просвета и църковна независимост. Към края на ХІХ в. е била издигната трикорабна безкуполна черква. Съобразена с изискванията на османската управа църквата била вкопана, но за сметка на това с впечатляващи размери. В двора й врати отворило килийно училище. Тъй като този край е освободен чак през 1912 г. в израз на местните настроения, хората от Ковачевица издигнали четириетажна камбанария. През 1977 г. село Ковачевица е обявено за исторически и архитектурен резерват. В селото са снимани много от българските филми.  
Отпътуване за с. Лещен. Влизайки в селото сякаш се потапяме в друг свят-този на ХVІІ-ХІХ в. Къщите с големи чардаци, криволичещите, приличащи на лабиринт улички и невероятната природа карат човек да забрави, че живее в ХХІ век. Преди около десетилетие селото е било застрашено от изгубване. Старите къщи са били пред срутване. Започнала е реставрация, като всичко се е извършило по метода на старите майстори, за да можем днес да се потопим в духа на родопското възраждане.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта на площад Ал. Невски.

Етикети: