Замъка в Равадиново, Созопол и Бургас + възможност за остров Света Анастасия (нощувка със закуска) за 96 лв.

96.00лв. 110.00лв.
Замъка в Равадиново, Созопол и Бургас + възможност за остров Света Анастасия (нощувка със закуска) за 96 лв.
Замъка в Равадиново, Созопол и Бургас + възможност за остров Света Анастасия (нощувка със закуска) за 96 лв.
Замъка в Равадиново, Созопол и Бургас + възможност за остров Света Анастасия (нощувка със закуска) за 96 лв.
96.00лв. 110.00лв.

Цената включва: 

Транспорт от София с лицензиран автобус;
1 нощувка със закуска в хотел в Созопол;
Водач от туристическата агенция по време на пътуването. 

Цената не включва: 

Двупосочен билет за кораб до остров Света Анастасия – около 12 лв.;
Входна такса за замъка Влюбен във вятъра в Равадиново – 20 лв.

Програма на екскурзията

1 ден

06:00 ч. – отпътуване от София.
Пристигане в Равадиново. След като прекрачите прага на замъка Влюбен във вятъра, ще останете очаровани от прекрасната гледка. Замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки. Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди, магична беседка и фонтан на желанията. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина, свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра“. Обвитите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на Братя Грим и Шарл Перо. Комплексът е изграден с изключително внимание към детайла. Прекрасните градини са украсени с мраморни статуи и фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото може да изпиете по чаша кафе. На това приказно място времето сякаш лети! Ще имате възможност да се почувствате като герой от приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения, като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.
Отпътуване за Созопол, където следва пешеходна разходка из Стария град с тесни калдаръмени улички, старинни къщи от XVIII век, параклиси и църкви, сред които Св. Георги, в която се съхранява частица от Светия кръст. Ще посетите и реставрираната църква Св. св. Кирил и Методий, където са положени мощите на св. Йоан Кръстител. Свободно време.
Настаняване. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Морска гара Бургас, за да се качите на кораб за остров Света Анастасия (срещу доплащане). Туристите, които не желаят разходка до острова, разполагат със свободно време в Бургас. Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди. В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата, причината била заровено от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видени и днес. Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите – също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. Освен Вкаменения пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. След 1923 г. островът е превърнат в затвор и бързо си спечелва названието Българския Алкатраз. Днес Света Анастасия привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но може да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Свободно време.
Връщане в Бургас. Отпътуване за София. Пристигане късно вечерта.

Етикети: