Екскурзия до сърцето на Турция – Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Поход

107.00 107.00
Екскурзия до сърцето на Турция – Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Поход
Екскурзия до сърцето на Турция – Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Поход
Екскурзия до сърцето на Турция – Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Поход
107.00 107.00

Програма на пътуването:1 денОтпътуване от София, в 20:00 ч., стадион „Васил Левски“. Нощен преход.2 денПристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (при възможност). Панорамна обиколка (по желание, срещу допълнително заплащане) на Истанбул, с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: парка с лалетата, Синята джамия (отвън), площад „Хиподрума“ с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ, византийската базилика „Света София“ (отвън), Топ Капъ Сарай (Двореца на султаните от Османската династия – отвън). Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града.Връщане в хотела. Свободно време за разходка и посещение на Капълъ Чърши – най-големият и най-стар покрит пазар в света. По желание, посещение (срещу допълнително заплащане) на Форум Истанбул, където се намира аквариумът Sea Life, събрал над 10 000 обитатели на морския свят. Вечерта, по желание, вечеря в местен ресторант с атракционна програма. Нощувка.3 денЗакуска. По желание, разходка с корабче по Босфора (срещу допълнително заплащане) с продължителност около 90 минути. Възможност за разглеждане на Египетския пазар. По желание, посещение на двореца Долма Бахче – новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност. По желание, посещение на най-високата сграда в града Сапфир с панорамна тераса и 4D кино. По желание, вечерта (срещу допълнително заплащане) обиколка „Нощен Истанбул“. Нощувка.4 денЗакуска. Отпътуване за Одрин. Разглеждат се джамията „Селимие“ – едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 век, българската църква „Свети Георги“ – построена преди повече от 125 г. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
*****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето/задграничен паспорт/+ 2 копия от акта за раждане и оригинал.
Туроператор Поход ЕООД притежава удостоверение за регистрация РКК-01-7977 и е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане“ ЕАД със застрахователна полица с № 7500200000125 / 31.03.2020г. с валидност до 30.03.2021г. и лимит на отговорност 25 000 лв.
*****
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с автобус от София;
Пътни такси;
2 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Истанбул;
Посещение на Одрин;
Водач осигурен от туроператора по време на пътуването.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 10 евро;
Посещение на небостъргача Сапфир – 25 евро, с включен трансфер, билет за терасата и киното;
Посещение на дворците Долма Бахче – 22 евро и/или Топ Капъ – 22 евро, с включени входни такси;
Куверт за посещение на атракционно заведение – 29 евро;
Разходка с корабче по Босфора – 17 евро (при минимум 25 туристи);
Посещение на Форум Истанбул и аквариум Sea Life, с включен билет за него – 20 евро (само трансфер до Форум Истанбул – 5 евро);
Обиколка „Нощен Истанбул“ – 15 евро (при минимум 20 туристи);
Нощна разходка с яхта по Босфора, с атракционна програма и богата вечеря, с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки – 45 евро;
Слушалки за църквата „Света София“ – 5 турски лири;
Градски транспорт – 5 турски лири за еднократен жетон;
Входни такси на посещаваните обекти.