Еднодневна екскурзия на 22.09. до Лещен и Ковачевица – транспорт и водач от туроператор Поход

35.50 35.50
Еднодневна екскурзия на 22.09. до Лещен и Ковачевица – транспорт и водач от туроператор Поход
Еднодневна екскурзия на 22.09. до Лещен и Ковачевица – транспорт и водач от туроператор Поход
Еднодневна екскурзия на 22.09. до Лещен и Ковачевица – транспорт и водач от туроператор Поход
35.50 35.50

Програма на пътуването:
Отпътуване от стадион Васил Левски в 7:00 часа по маршрут София-Гоце Делчев . Пристигане в град Гоце Делчев. Разходка и разглеждане на забележителностите на града.Фото пауза.Отпътуване и Пристигане в с. Ковачевица, където ще имаме свободно време за обяд. След това ще разгледаме къщите и местната църква. Селото възникнало като убежище за избягалите българи по време на османското нашествие. Красивата природа, непристъпната планина, изобилието на вода и тучните пасища накарали бежанците да спрат и да се устроят в този край. По време на Възраждането селото добило известност като център на просвета и църковна независимост. Към края на ХІХ в. е била издигната трикорабна безкуполна черква. Съобразена с изискванията на османската управа църквата била вкопана, но за сметка на това с впечатляващи размери. В двора й врати отворило килийно училище. Тъй като този край е освободен чак през 1912 г. в израз на местните настроения, хората от Ковачевица издигнали четириетажна камбанария. През 1977 г. село Ковачевица е обявено за исторически и архитектурен резерват. В селото са снимани много от българските филми, сред които „Мера според мера” и „Мъжки времена”.
Отправяме се към с. Лещен, където ще се насладим на родопската възрожденска архитектура. Влизайки в селото сякаш се потапяме в друг свят-този на ХVІІ-ХІХ в. Къщите с големи чардаци, криволичещите, приличащи на лабиринт улички и невероятната природа карат човек да забрави, че живее в ХХІ век. Преди около десетилетие селото е било застрашено от изгубване. Старите къщи са били пред срутване. Започнала е реставрация, като всичко се е извършило по метода на старите майстори, за да можем днес да се потопим в духа на родопското възраждане. Разглеждане на селото – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.Отпътуване около в 16:30 часа .Пристигане в София вечерта.
*****
Туроператор ЕТ  „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД” с Удостоверение за регистрация РКК-01-6050 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане“ ЕАД. Номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма 7500180000272.
*****
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт от София с автобус;
Водач на български език;
Посещение на с. Лещен, с. Ковачевица и гр. Гоце Делчев.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Входни такси на посещаваните обекти.

Етикети: