Еднодневна екскурзия до Фестивала на плескавицата в Лесковац! Транспорт и водач от туроператор Поход

29.50 29.50
Еднодневна екскурзия до Фестивала на плескавицата в Лесковац! Транспорт и водач от туроператор Поход
Еднодневна екскурзия до Фестивала на плескавицата в Лесковац! Транспорт и водач от туроператор Поход
Еднодневна екскурзия до Фестивала на плескавицата в Лесковац! Транспорт и водач от туроператор Поход
29.50 29.50

ПРОГРАМА:
Отпътуване в 06:00ч от София, площад Ал. Невски. Пристигане в Ниш. Пешеходна разходка и разглеждане на Националния театър, Старата крепост, централния площад, сградата на Кметството.Отпътуване за град Лесковац и посещение на Рощилиада – ежегодния фестивална сръбската скара-Лесковашката скара, позната още като сръбска скара или лесковачка скара (на сръбски: Лесковачки роштиљ), е стар български начин на приготвяне на печени ястия на скара от смляно месо, с леко лютив вкус, характерен за района на Поморавието и по-специално на град Лесковец, от където идва и названието ѝ. След включването на града в пределите на Княжество Сърбия (1878 г.) той е подложен на сърбизация.В миналото, когато все още е нямало машини за мелене на месо, каймата за лесковашката скара се е кълцала на ръка. Традиционалистите-готвачи все още предпочитат този начин на обработка на месото, тъй като при него ястията стават по-сочни и трудно прегарят. Също така според специалистите най-добрите лесковашки специалитети стават само когато се приготвя по традиционния начин на скара върху дървени въглища. Пак според лесковашките майстори, за да бъде едно ястие на вкусно, то трябва първо много добре да се подбере и обработи месото за скарата. То се оставя да престои, след което се смила и отново се оставя да престои при температура до 4 °C за около 24 часа. Отново се смила и се омесва много добре. Едва след като се спазят тези подготовки каймата е готова за печене на скара.Късно вечерта отпътуване за България. Пристигане в София след полунощ.
*****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• за лица над 18 години – лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .
• за лица под 14 години – валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
*****
Туроператор Поход ЕООД притежава удостоверение за регистрация РКК-01-7977 и е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане“ ЕАД със застрахователна полица с № 7500200000125 / 31.03.2020г. с валидност до 30.03.2021г. и лимит на отговорност 25 000лв.
****
ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер за един човек получавате:
Транспорт с лицензиран автобус от София;
Водач от туроператора;
Посещение на Фестивала на плескавицата в Лесковац;
Посещение на Ниш.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Медицинска застраховка – 2 лв.;
Входни такси на посещаваните обекти.