Дубай не е само небостъргачи. Увери се

За някои Дубай е любов от пръв поглед, докато други не могат да преодолеят културната несъвместимост. Вие от кои сте? Предлагаме ви като за начало кратък гид към този възголям оазис в пустинята.


Проблемът с Дубай е, че имаш нужда от месец, за да видиш и направиш всичко.  Къде да отседнете в Дубай? Има няколко изключително луксозни крайбрежни комплекси за почиващите, но има и хиляди възможности в различните райони на града и на залива. За най-доброто преживяване в Дубай, опитайте да разгледате Атлантис Палм или Бурдж ал Араб на плажа Джумейра, ще имате нужда от дебел портфейл, но това би било приключение, което никога няма да забравите. Има и частни апартаменти в Бур Дубай, които са по-бюджетни, но са далеч от брега.

Обмислете възможностите за транспорт! Интересното е, че в Дубай е може би по-евтино да се придвижите с такси, отколкото с метро. Да, в Дубай има метро. То е с две линии, които покриват повечето туристически зони в и около града. Червената линия върви на юг до Джебел Али. Билетите са за зона.

Такситата са удобен начин за придвижване из града, ако пътувате само на няколко места. Няма нужда да се пазарите за цената, плаща се каквото отчете апаратът.

Дубай разполага с две летища, разположени в противоположните краища на града. Международното летище Дубай и по-новото международно летище Al Makthoum. Dubai International е основното летище и е едно от най-натоварените по отношение на международните туристи. То има общо 3 терминала. Al Makthoum се намира на около 50 километра южно от стария град и не е добре свързано с транспортни връзки. Най-лесният вариант при пристигането е да хванете такси директно до хотела. 

Дубай е абсолютно и без съмнение много подходящ за деца. Има стотици семейни и детски забавления. Има сафари с камили,  молове, плажове, басейни и тематични паркове. Плажовете са много чисти, а водата е спокойна. Температурата на водата не е такава, каквато си мислите, но не толкова студена като Средиземно море. Плажовете имат магазини и ресторанти.

Дубай не е само небостъргачи. Надолу от Крийк може да откриете историческата област Ал Фахиди, където са вятърните кули, къщите от коралови блокове и добре реставрираните традиционни арабски арки ви дават поглед за миналото. Районът е сравнително малък, но въпреки това е очарователен. Направете обиколка и на пазарите на Дубай и Дубай форт.