До Истанбул и Одрин (5 дни/3 нощувки със закуски) за 169 лв.

169.00лв. 198.00лв.
До Истанбул и Одрин (5 дни/3 нощувки със закуски) за 169 лв.
До Истанбул и Одрин (5 дни/3 нощувки със закуски) за 169 лв.
До Истанбул и Одрин (5 дни/3 нощувки със закуски) за 169 лв.
169.00лв. 198.00лв.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;
3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Истанбул;
Водач от агенцията.

Цената не включва:

Пешеходна и панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 9 евро при минимум 20 туристи;
Допълнителна екскурзия до небостъргач Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки и 4D киното) – 22 евро при минимум 20 туристи;
Допълнителна екскурзия до султанския дворец Долмабахче и Виа Порт Марина с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса) при минимум 20 туристи;
Панорамна разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 15 eвро при минимум 20 туристи
Посещение на българската църква Свети Стефан – 5 евро при минимум 20 туристи;
Посещение на мол Emaar и мол Watergarden и Аквариума (входната такса за аквариума се заплаща допънително) – 16 евро при минимум 20 туристи;
Вечеря в рибен ресторант – 25 евро при минимум 20 туристи;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 2000 евро – 5.90 лв (за лица над 65 г. – 11.80 лв., за лица над 75 г. – 17.70 лв.);
Доплащане за единично настаняване – 69 лв.

Важно! Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път – 2 седмици преди датата на отпътуване; Допълнителните екскурзии заплатени по време на пътуването са с цени 20% по-високи от първоначално обявените.
Необходими документи:

Задграничен паспорт;
За дете под 18 г., непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено пълномощно (копие и оригинал) и задграничен паспорт.

Програма на екскурзията
1 ден

Нощен преход. 20:00 ч. от площад Руски паметник, (20:15 ч. от Централна гара с предварителна заявка от клиента).

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта.

Пешеходна обиколка (срещу допълнително заплащане) на европейската стара част на Истанбул: Хиподрумът (античен римски, който е бил спортно и социално средище на Константинопол), Синята джамия (първата джамия в Османската империя, която има 6 минарета и един от символите на града); Йеребатан (най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода, приличащо на дворец), музея Св. София, дворец Топкапъ; (главен султански дворец и седалище на администрацията на Османската империя), покрития пазар Капалъ чарши; (сърцето на турската икономика).
След обяд посещение на небостъргач Сапфир (срещу допълнително заплащане) – покривът на Истанбул (най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, извисяваща се на 261 м височина).Възможност да се насладите на невероятната гледка към космополитния град.
Нощувка.

3 ден

Закуска.
Допълнителна екскурзия срещу заплащане до Долмабахчеи Виа Порт Марина.

Посещение на султански дворец Долмабахче (срещу допълнително заплащане) – най-големият дворец в Турция и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Преминаване през Босфора в азиатската част на Истанбул.
Посещение на Виа Порт Марина, където могат да се разгледат Парка на лъвовете и Пиратският остров – Истанбулският Дисниленд. Възможност за шопинг във Via port Marina Outlet Shopping center.
Следобед панорамна разходка с корабче по Босфора (срещу заплащане).
По желание вечеря в рибен ресторант (срещу заплащане).

Нощувка.

4 ден

Закуска.
Свободно време или по желание посещение (срещу допълнителнозаплащане) на българската църква Свети Стефан (единствената православна желязнацърква).
Следобяд по желание посещение и възможност за шопинг (срещу допълнителнозаплащане) в мол Emaar и в мол Watergarden. Мол Emaar е най-новият мол в Истанбули в него се помещава аквариум, съставен от различни тематични секции. Аквариумът едом на повече от 20 000 морски животни и 200 земноводни. Той впечатлява своитепосетители с уникален тунелен аквариум, който придава усещането, че са вътре в него. Мол Watergarden е впечатляващ с уникалното си светлинното шоу на пеещите фонтани.
Нощувка.

5 ден

Закуска.  Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; разглеждане на българската църква Св. Константин и Елена, възможност за шопинг в одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
Отпътуване за България. Пристигане в София.

Етикети: