До Истанбул и Одрин + посещение на църквата Първо число (4 дни/2 нощувки в хотел Vatan Asur) за 109 лв.

109.00лв. 145.00лв.
До Истанбул и Одрин + посещение на църквата Първо число (4 дни/2 нощувки в хотел Vatan Asur) за 109 лв.
До Истанбул и Одрин + посещение на църквата Първо число (4 дни/2 нощувки в хотел Vatan Asur) за 109 лв.
До Истанбул и Одрин + посещение на църквата Първо число (4 дни/2 нощувки в хотел Vatan Asur) за 109 лв.
109.00лв. 145.00лв.

Цената включва:

Транспорт с туристически автобус 3*;
2 нощувки със закуски в хотел Vatan Asur;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
Медицинска застраховка за лица до 65 г.;
Бонус – посещение на Одрин.

Цената не включва:

Пътни, транспортни, входни такси, паркинги и магистрали – 20 лв. (заплащат се задължително при сключване на туристическия договор);
Трансфер до църквата Първо число – 5 евро;
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод с посещение на желязната църква Свети Стефан – 15 eвро;
Посещение на Сапфир с билет за изкачване с асансьор на небостъргача и билет за виртуална разходка кино 4D – 22 евро;
Разходка с кораб по Босфора – 17 евро;
Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума (входната такса за аквариума се заплаща допълнително) и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17 евро + 75 ТЛ за Аквариума;
Посещение на двореца Долма бахче с екскурзовод на български език и входна такса – 25 евро;
Вечеря в Гар Мюзик хол – 25 евро;
Вечеря на кораб с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки – 40 евро;
Доплащане за самостоятелна стая – 80 лв.

Важно! Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум – 20 човека. Билетите за музеите се плащат само в турски лири.
Необходими документи:

Валиден задграничен паспорт;
За деца до 18 г., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от не пътуващия/те родител/и , че разрешават на детето си да напуска границите на Р България;
Няма визови, медицински и санитарни изисквания за Турция.

Програма на екскурзията 
1 ден

Нощен преход. Отпътуване в:

20:00 ч. – София, площад Ал. Невски,
20:30 ч.  – мотел Ихтиман,
21:00 ч. – Пазарджик, бензиностанция Шел на магистрала Тракия,
22:00 ч. – Пловдив, OMV пред хотел Санкт Петербург.

2 ден

Пристигане сутринта в Истанбул. По възможност настаняване в хотел Vatan  Asur (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14:00 ч). Кратка почивка.
Панорамна обиколка с автобус на Истанбул (срещу допълнително заплащане): историческият център на града – Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора.
Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква Свети Стефан, намираща се на брега за залива Златен рог. Връщане в хотела.
Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика Св. София (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
След обяд по желание (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача Сапфир – най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 000 кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание (срещу доплащане) вечеря в атрактивно заведение с много музика и танци в ресторант с турска шоу програма (кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор или вечеря на кораб по Босфора (кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).
Свободно време за разходка и пазар. От 20:30 ч. – по желание вечеря.
Нощувка.

3 ден

Закуска.
От 08:00 ч. за дата 01.08.2020 г. , по желание трансфер до Църквата с ключетата (5 евро) с посещение.
Следва трансфер до пристанището за разходка с кораб по Босфора (по желание).Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци Долма бахче и Чираан. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите награда – Девическата кула. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от прословутите турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин.
Свободно време за посещение на Египетския пазар с възможност да се потопите в морето от подправки, ядки, плодове имного сувенири или с предварителна резервация – посещение (по желание) на новият султански дворец Долма бахче с екскурзовод.
След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор, където ще посетим най–новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки , като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг.
Продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL, където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 000 кв. м в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за най-големият басейн в Европа. Свободно време.
Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над Босфора и ще имате възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива или вечеря на кораб по Босфора с турска шоу – програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска.
За дата 01.11.2021 г. по желание трансфер до Църквата с ключетата (5 евро) с посещение.
Възможност за посещение на борсата за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби. Свободно време за обяд в района на най-голямата джамия в Турция – Селимие, известните покрити одрински базари.
Отпътуване за България. Пристигане в София, на площад Ал. Невски след 22:00 ч.

Важно! Посещението щение на църквата Първо число е в зависимост от деня и за всеки месец е различен.

Етикети: