До Истанбул и Одрид (4 дни/2 нощувки със закуски) за 135 лв.

135.00лв. 155.00лв.
До Истанбул и Одрид (4 дни/2 нощувки със закуски) за 135 лв.
До Истанбул и Одрид (4 дни/2 нощувки със закуски) за 135 лв.
До Истанбул и Одрид (4 дни/2 нощувки със закуски) за 135 лв.
135.00лв. 155.00лв.

Потвърдени дати: 26.08 и 03.09.2021 г.
Цената включва:

Транспорт с туристически автобус 3*;
2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
Бонус – разглеждане на Одрин;
Медицинска застраховка за лица до 65 г.;
Бонус – посещение на джамията Чамлъджа.

Цената не включва:

Пътни, транспортни, входни такси, паркинги и магистрали – 20 лв. (заплащат се задължително при сключване на туристическия договор);
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод с посещение на желязната църква Свети Стефан – 15 eвро;
Посещение на Сапфир с билет за изкачване с асансьор на небостъргача и билет за виртуална разходка кино 4D – 22 евро;
Разходка с кораб по Босфора – 17 евро;
Двореца Бейлери Бей – 15 евро;
Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума (входната такса за аквариума се заплаща допълнително) и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17 евро + билети за Аквариума – възрастен 10–15 евро, дете 7-12 евро;
Посещение на двореца Долма бахче с екскурзовод на български език и входна такса – 25 евро;
Вечеря в Гар Мюзик хол – 25 евро;
Вечеря в рибен ресторант на моста Галата – 15-25 евро;
Вечеря на кораб с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки – 40 евро;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години – 6 лв. Лица над 80 г. не се застраховат.
Доплащане за единично настаняване – 80 лв.

Програма на екскурзията
1 ден

Нощен преход. Отпътуване в:

20:00 ч. – отпътуване от София, площад Ал. Невски
21:15 ч. – Пазарджик, бензиностанция Шел, магистрала Тракия
22:00 ч.  – Пловдиви, бензиностанция OMV пред хотел Санкт Петербург

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта. Следва настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане , гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14:00 ч). Кратка почивка.
Панорамна обиколка с автобус на Истанбул (срещу допълнително заплащане) – историческият център на града – Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора – чудо на строителната техника, фото пауза край Босфора.
Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква Свети Стефан, намираща се на брега за залива Златен рог.
Свободно време за снимки или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика Св. София (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
След обяд по желание (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача Сапфир – най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 000 кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на МОЛ ФОРУМ и аквариум.
Прибиране в хотела или по желание (срещу доплащане) вечеря в атрактивно заведение с много музика и танци в Garmuzikhol ресторант с турска шоу – програма (кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор или вечеря на кораб по Босфора (кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).
Нощувка.

1 ден

Закуска.
От 08:30 ч. разходка с кораб по Босфора (по желание). Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци Долма бахче и Чираан. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града – Девическата кула. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от прословутите турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин.
Свободно време за посещение на Египетския пазар с възможност да се потопите в морето от подправки, ядки, плодове и много сувенири или с предварителна резервация от 11:30 ч. посещение (по желание) на новия султански дворец Долма бахче с екскурзовод.
След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор, където ще посетим най–новият МОЛв Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL, където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 000 кв. м в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за най- големият басейн в Европа. Свободно време.
Вечерта връщане в хотела като ще минем отново по един от мостовете над Босфора и ще имате възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива или вечеря на кораб по Босфора с турска шоу – програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела.
Нощувка.

4 ден

Закуска.
Отпътуване за Одрин.

Разглеждане на най–голямата джамия в Турция – Селимие, известните покрити одрински базари.
Възможност за посещение на борсата за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби.
Свободно време за обяд.

Отпътуване за България. Пристигане в София на площад Ал. Невски след 22:00 ч.

Етикети: