До Дуръс, Албания (3 нощувки със закуски и вечери) + възможост за Тирана и Берат за 310 лв.

310.00лв. 356.00лв.
До Дуръс, Албания (3 нощувки със закуски и вечери) + възможост за Тирана и Берат за 310 лв.
До Дуръс, Албания (3 нощувки със закуски и вечери) + възможост за Тирана и Берат за 310 лв.
До Дуръс, Албания (3 нощувки със закуски и вечери) + възможост за Тирана и Берат за 310 лв.
310.00лв. 356.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус от София;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2/3* в района на Дуръс и ривиерата;
Туристическа обиколка в Дуръс;
Екскурзоводско обслужване. 

Цената не включва: 

Пътни, местни и гранични такси – 30 лв. (задължително доплащане);
Екскурзия до Тирана и Круя – 20 лв. (без включени входни такси за музеите);
Екскурзия до Берат – 30 лв;
Входни такси за посещаваните обекти;
Напитки по време на вечерите в хотела в Дуръс;
Доплащане за настаняване в единична стая – 80 лв.;
Медицинската застраховка за организирано пътуване в чужбина е задължителна. Има възможност за доплащане към туроператора за медицинска застраховка с покритие 2000 евро с покритие Covid-19: 4 лв. за лица до 65 ненавършени години, 6 лв. за лица от 65 до 70 ненавършени години, 8 лв. за лица от 70 до 75 ненавършени години, 12 лв. за лица над 75 г.
Важно! Към 18.05.2021 г. до Албания се пътува се свободно – без изискване за отрицателен PCR тест и без карантина.

Програма на екскурзията
1 ден

06:30 ч. – отпътуване от София.
Пристигане вечерта в Дуръс – един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Екскурзия до Берат (срещу заплащане) – градът на хилядата прозорци. Наричат го така, заради многото автентични къщи в османски стил, накацали по склона в полите на планината Томор, гледащи към новия град. Съхранени са множество средновековни църкви и манастири, а в митрополитската църква са погребани учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий. Населението тук е предимно християнско. Разглеждане на крепостта – под егидата на ЮНЕСКО. В крепостта и около нея може да се видят стари църкви като „Св. Троица“, „Св. Мария от Блашернае“, „Св. Тодор“. От ислямските храмове най-известна е Кралската джамия, строена по време на Баязид II, под чийто купол са изписани 99 красиви имена на Аллах. Фото пауза на моста Горица, дълъг 129м, един от най-старите в Албания. Свободно време в новата част на града.
Връщане в Дуръс. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и крайморския булевард. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска.
По желание (срещу заплащане) – екскурзия до Круя и столицата Тирана.

Отпътуване за Круя – крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания – Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Свободно време за разходка из османската чаршия с автентични магазинчета, типични сувенири и албански коняк.
Отпътуване за столицата – Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на града на орела: Площад Скендербег Джамията Етем Бей Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег; православната църква Възкресение Христово; пирамидата, построена за мавзолей на лидера Енвер Ходжа; сграда Тайван; квартал Блокът – в миналото административен център на комунистическа власт; Парламента; Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР. Сградите около площада са дело на архитектите на Мусолини. Свободно време.
Завръщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска.
Отпътуване за България. Завръщане в София късно вечерта.

Етикети: