До Габрово, Етъра, В. Търново, Соколовския и Къпиновския манастир (двудневна еккурзия) за за 85 лв.

85.00лв. 98.00лв.
До Габрово, Етъра, В. Търново, Соколовския и Къпиновския манастир (двудневна еккурзия) за за 85 лв.
До Габрово, Етъра, В. Търново, Соколовския и Къпиновския манастир (двудневна еккурзия) за за 85 лв.
До Габрово, Етъра, В. Търново, Соколовския и Къпиновския манастир (двудневна еккурзия) за за 85 лв.
85.00лв. 98.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус;
Екскурзоводско обслужване;
1 нощувка в хотел Амбарица 3* или подобен;
1 закуска.

 Цената не включва: 

Входни такси на посещаваните обекти:

Етъра – възрастни – 5 лв., студенти и ученици – 2 лв., пенсионери – 3 лв., деца до 7 г. – безплатно.
Царевец – възрастни – 6 лв, пенсионери – 3 лв., ученици -2 лв.
Парк Мини България – възрастни -10 лв., ученици, студенти и пенсионери – 5 лв.

Лични разходи;
Обяд;
Доплащане за единично настаняване – 15 лв.

Програма на екскурзията: 
1 ден

7:00 ч. – Отпътуване от София, площад Ал. Невски.
Пристигане в Соколски манастир – райски кътна хармония и мир. Целият манастирски комплекс е завършен през Възраждането с дарения на габровци и жители на околните села. Ценен архитектурен паметник в двора на манастира е голямата кръгла чешма на майстор Колю Фичето. Разглеждане на манастирския комплекс.
Посещение на архитектурно–етнографския комплекс Етъра, представляващ възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей в България. Открит е на 7 септември 1964 г. В Етъра се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Тя съдържа 10 експоната и е една от богатите и добре организирани технически сбирки сред европейските музеи на открито. Това е причината, водното колело да се превърне в емблема на Етъра. Занаятчийска чаршия представя 16 образци на балканската архитектура, разкриващи самобитния талант на възрожденските строители. Разходка, възможност за снимки и обяд.
Отпътуване към Габрово. Разходка в центъра на града с разглеждане Дома на хумора и сатирата, Регионалният исторически музей, съхраняващ над 100 000 експоната, от които най-ценни са: находки от живота на първия в Европа съвременен човек; най-пълният комплект на сокай – традиционно женско забраждане и украса, първата граматика, написана от Неофит Рилски, несесер за маникюр, подарен от цар Фердинанд I на Тодорица Хаджиберова при неговото гостуване в Габрово, ятаган на Цанко Дюстабанов – войвода на габровската чета, участник в Априлското въстание, знамето на Първата придворна княжеска фабрика Иван Калпазанов, поръчано от дългогодишния директор Васил Карагьозов и изработено през 1901 г. във Виена, първата българска банкнота от 20 лева и още много други.
Настаняване в хотел 3* Амбарица или подобен. Свободно време за разходка или ползване на плувния басейн на хотела, сауна или парна баня. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Къпиновския манастир – основан през 1272 г. по времето на цар Константин Асен–Тих. Къпиновският манастир е опустошаван няколко пъти по време на турското робство, последният път през 1789 г., след което през 1835г. е възобновен. В епохата на българското Възраждане Къпиновският манастир е едно от просветните и революционни огнища.
Продължаваме към Велико Търново.

Възможност за посещение на Царевец – бастионът на Второто българско царство.
Посещение на Парк Мини България – разположен на площ от 12.5 дка с над 70 миниатюри. Експонатите са изработени от 10 мм пластмаса, в мащаб 1:25 и с технологии, които позволяват почти 90-процентово съвпадение с оригинала.Голяма част от детайлите се изработват на 3D принтери. Изработката на един макет отнема между 1 и 6 месеца в зависимост от неговата трудност и детайли. В парк Мини България можете да видите макети на сгради отразяващи историческото развитие на България от римската епоха представена с амфитеатъра в Пловдив, през първото Българско царство с Голямата базилика в Плиска, крепостта Царевец от Второто българско царство и до наши дни с храм паметника Свети Алекснадър Невски, площад Незавивисимост, Народния театър Иван Вазов, дворците във Врана и Евксиноград, плевенската епопея, паметникът на връх Шипка и много други.
Свободно време във Велико Търново с възможност за обяд.

След обяд отпътуване за София. Пристигане привечер на площад Ал. Невски.

Етикети: