До Венеция, Флоренция и Тоскана (6 дни/4 нощувки със закуски) за 439 лв.

439.00лв. 499.00лв.
До Венеция, Флоренция и Тоскана (6 дни/4 нощувки със закуски) за 439 лв.
До Венеция, Флоренция и Тоскана (6 дни/4 нощувки със закуски) за 439 лв.
До Венеция, Флоренция и Тоскана (6 дни/4 нощувки със закуски) за 439 лв.
439.00лв. 499.00лв.

Цената включва:

Tранспорт с лицензиран туристически автобус;
1 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Загреб;
1 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция;
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Флоренция;
Туристическа програма с ексурзовод във Венеция, Флоренция;
Посещение на Пиза, Сиена и Болоня;
Водач от агенцията.

Цената не включва:

Градски транспорт с корабче във Венеция- 7 евро на посока (задължително доплащане) и Флоренция – 3 евро двупосочно (задължително доплащане);
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина – 6,90 лв., за лица над 65 г. – 13.80 лв., за лица над 75 г. – 20.70 лв.;
Доплащане за предни места в автобуса (първи и втори ред) -14.50 лв. на човек;
Градска такса в Италия – 2-3 евро на човек на вечер и в Загреб – 1 евро на вечер (задължително доплащане при настаняване);
Доплащане за единична стая – 135 лв.

Необходими документи:

Лична карта;
За деца до 18 г., придружени от единия родител или от друг човек – нотариално заверена декларация от липсващия родител, или от двамата родители и валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.

Програма на екскурзията
1 ден

06:30 ч. – отпътуване от София, площад Руски паметник (6:45 ч. – централна гара/автогара по предварителна заявка от клиента).
Пристигане в Загреб. Настаняване. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Отпътуване за Венеция.

Пешеходна разходка с екскурзовод във Венеция: площад Сан Марко с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна.
Разходка до моста Риалто.
Свободно време.

Нощувка в района на Венеция. 

3 ден

Закуска.
Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на български език(необходимо е ползването на градски тронспорт), посещение на катедралата Санта Мария дел Фиоре – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад Синьория – политическият и културен център на града с Палацо Векио и църквата Санта Кроче – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време.
Нощувка в района на Флоренция.

4 ден

Закуска.
Отпътуване за Сиена. Свободно време в Сиена с възможност за разглеждане на Пиаца дел Кампо – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата.
Отпътуване за Пиза. Туристическа програма в Пиза – Двора на чудесата с прочутата наклонена кула.
Нощувка в района на Флоренция.

5 ден

Закуска.
Отпътуване за Болоня.

Туристическа програма в Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад Маджоре, където се намира базиликата Сан Петронио и двете кули –  Асинели и Гаризенда – символ на града.
Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия.

Отпътуване вечерта за България.

6 ден

Пристигане около обяд в София.

Етикети: