До Албания – (6 дни/5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*) + възможност за посещение на Тирана и Круя за 400 лв.

400.00лв. 470.00лв.
До Албания –  (6 дни/5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*) + възможност за посещение на Тирана и Круя за 400 лв.
До Албания –  (6 дни/5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*) + възможност за посещение на Тирана и Круя за 400 лв.
До Албания – (6 дни/5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*) + възможност за посещение на Тирана и Круя за 400 лв.
400.00лв. 470.00лв.

Цената включва:

Транспорт с автобус;
5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Дуръс;
Водач от агенцията.

Цената не включва:

Полудневна екскурзия до Тирана – 9 евро при минимум 25 туриста;
Полудневна екскурзия до Круя – 9 евро при минимум 25 туриста ;
Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 2000 евро – 6.90 лв., за лица над 65 г. – 13.80 лв., за лица над 75 г. – 20.70 лв.;
Доплащане за единична стая – 150 лв.

Важно!

Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път – две седмици преди датата на отпътуване. Допълнителните екскурзии заплатени по време на пътуването са с цени 20% по-високи от първоначално обявените.
Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на ТА, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт;
За дете под 18 години, непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимонотариално заверено пълномощно (копие и оригинал) и задграничен паспорт.

Програма на екскурзията
1 ден

05:00 ч. – отпътуване от София, площад Руски паметник (възможност за тръгване от централна гара/автогара в 5:15 ч. по предварителна заявка от клиента).
Пристигане в Дуръс привечер. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска.
Свободно време за плаж.
По желание след обяд (срещу допълнително заплащане) полудневна екскурзия до столицата и най–големият град в Албания – Тирана, на чиято територия в миналото се е намирало селище на древните илирийци. Този интересен и различен град в Европа впечатлява със смесени архитектурни стилове, който могат да се видят на малко места по света. Посещавайки Тирана имате възможност да разгледате забележителностите на града – паметникът на Скендербег; Операта; Джамията Етем бей; Националната библиотека; Часовниковата кула, символ на града; руините на Юстиниановата крепост; Международният културен център, бивш музей на Енвер Ходжа; Националният исторически музей.
Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска.
Свободно време в курорта за почивка, разходка и плаж.
Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска.
Свободно време за плаж.
По желание след обяд (срещу допълнително заплащане) полудневна екскурзия до Круя. Градът, чието име означава пролет е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV в. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. В съвременния град Круя има музей на Скендербег, открит през 1982 г. в околностите на замъка,който е построен от националния герой. В залите му са изложени експонати, свързани с албанско-османската война, по което време крепостта е била обсаждана четири пъти. От Круя имате възможност да закупите интересни сувенири, типични за страната, а също така и известният „албански коняк”.
Вечеря. Нощувка.

6 ден

Закуска.
Отпътуване за България. По пътя – бонус – почивка в  Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица с възможност за обяд на старата скопска чаршия или за разходка из новоизградения център на града.).
Пристигане в София късно вечерта.

Етикети: