Дерматологичен преглед и инжектиране на Botox в зоната около очите

200.00лв. 250.00лв.
Дерматологичен  преглед и инжектиране на Botox в зоната около очите
Дерматологичен  преглед и инжектиране на Botox в зоната около очите
Дерматологичен преглед и инжектиране на Botox в зоната около очите
200.00лв. 250.00лв.

Оставете остаряването за по-нататък. За да запазите свежия си вид и еластичността на кожата, вече може да посетите SunClinic!
Процедурата включва:

Дерматологичен преглед за естетична процедура;
Инжектиране на Botox в зоната около очите – 10 единици ботокс (Важно: Ако се налага поставянето на повече единици ботокс се доплаща на място в центъра на преференциалната цена от 12 лв. за 1 единица).

Процедурата може да се приложи и за други зони: глабеларни линии (между веждите) или хоризонтални линии по челото.
Манипулациите се извършват от Дерматолог, с опит в Естетичната дерматология! 
За процедурата Ботокс
Какво е Ботокс?

Ботокс VISTABEL на американската компания ALERGAN – сърържа ботулинов токсин от тип А и е предназначен за канавдския пазар. Botox е първият изолиран ботулинов токсин и затова днес наименованието ботокс се отнася като общо понятие за всеки ботулинов токсин за медицинска употреба.

Как е открит ботулиновият токсин?

Ботулиновият токсин се извилича чрез биотехнологичен процес от Clostridum botulinum – бактерии. Продуктът е невротоксин и в миналото (1817–1822) е познат като причина за ботулизъм – отравяне след консумация на заразена с токсин храна, вода или следствие от колонизация на бактериите в рани или гастро-интестиналния тракт. В чиста кристална форма токсинът се изолира още 1946г. от д-р Едуард Шанц. 25 години по-късно Д-р Алан Скот за първи път използва ботулиновият токсин (БT) за терапия на кривогледство. 1980 г. БТ е одобрен за употреба и за други офталмологични заболявания. 1997 Джийн и Алистер Карутърс забелязват подобряване на бръчките окло очите при пациенти при които е използван ботокс за очни заболявания. От 2002 г. ботоксът е официално одобрен от ФДА за приложнение при бръчки около очите.

Колко вида ботокс са има?

Изолирани са 8 типа БТ. Тип A, B, C1, C2, D, E, F и G. Тип А е най – силният токсин и намира най- честа употреба. На световният пазар са познати следните продукти съдържащи БТ за медицински цели:

Linurase (Prollenium Inc., CA)
Botox / Vistabel (Allergan CA, USA)
Dysport (Ipsen Limited, France)
Xeomin (Merz Pharmaceuticals, Geramany)
Neurobloc (Elan Pharmaceuticals, CA, USA)
Myobloc (Elan Pharmaceuticals, CA, USA)
Neuronox (Medy-Tox Inc., South Korea)

Всички съдържат БТ тип А, с изключение на Myobloc, който съдръжа тип Б.
Кaк действа ботулиновият токсин ?

Появана на бръчки по лицето се дължи не само на стареене на кожата, но е резултат и от постоянните волни и неволни контракции на мимическите мускули на лицето. Последните могат да бъдат инжектирани с БТ, което временно намалява активността им и води до видимо изглаждане на надлежащите бръчки.Молекулата на БТ се състои от тежка и лека верига и е устойчива в кисела среда. Веднъж попаднала в среда с неутрално pH (при разреждането и инжектирането), тя се разпада и болокира отделянето на ацетилхолин от нервните окончания които комуникират с мускулните влакна. По този начин се болкира предаването на нервният импулс и мускулите се парализират. Ефектът е временен – постепенно нервът се възстановява и се създава нова невромускулна връзка. Ефектът на БТ е временен и напълно обратим.

Вярно ли е, че след терапия с ботокс изражението на лицето се променя ?

Тъй като БТ парализира частично мускулите на лицето, след терапията, обемът на извършваните движения от третираните мускули е ограничен частично. След правилна терапия лицето запазва възможността да изразява емоции, без това да предизвиква образуване на дълбоки бръчки.

След колко време настъпва и колко време продължава ефектът ?

Обикновено ефектът настъпва 24 до 72 часа след процедурата, в много редки случай пълният ефект настъпва до 7 дни. Веднъж настъпил, ефектът се задържа 6-7 месеца. Обикновено след 6-ти месец, пациентите започват да заблеязват отзучаване на ефекта.

Токсичен ли е ботулиновит токсин ?

Употребата на БТ за козметични цели е в изключително ниски дози, които са напълно безопасни за здравето на човека и не се наблюдват странични ефекти на ботулиново отравяне.Мъжете обикновено имат по – развити мимически мускули в сравнение с жениете и количеството изразходван продукт е по – голямо. Обикновено количеството БТ се прилага в зависимост от пациента.

Етикети: