Варна, Балчик, нос Калиакра, Мидената ферма и Аладжа манастир – 3-дневна ескурзия за 160 лв.

160.00лв. 195.00лв.
Варна, Балчик, нос Калиакра, Мидената ферма и Аладжа манастир – 3-дневна ескурзия за 160 лв.
Варна, Балчик, нос Калиакра, Мидената ферма и Аладжа манастир – 3-дневна ескурзия за 160 лв.
Варна, Балчик, нос Калиакра, Мидената ферма и Аладжа манастир – 3-дневна ескурзия за 160 лв.
160.00лв. 195.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с комфортен туристически автобус;
Пътни такси, паркинги и магистрали;
2 нощувки със закуски в хотел 3*;
Богата туристическа програма;
Екскурзовод от агенцията.

 Цената не включва: 

Разходи от личен характер;
Възможност на организирана вечеря – 25 лв.;
Доплащане за самостоятелна стая – 42 лв.;
Входни такси за посещаваните обекти (таксите са ориентировъчни):

Аладжа Манастир – възрастни – 5 лв., студенти и възрастни в група над 10 човека – 3 лв., деца 7 -16 г. – 2 лв.
Ботаническата градина и Двореца в Балчик – около 15 лв. Само Ботаническата градина – 8 лв., деца от 7 до 18 г. , ученици, студенти, пенсионери – 5 лв. и за двете, дворец – 2 лв., Ботаническа градина – 3 лв., деца до 7 г. – безплатно.
Шоу на делфините, възрастни – 20 лв., деца от 2 до 12 г. – 14 лв.

Програма на екскурзията: 
1 ден

07.00 ч. – отпътуване от София.
Пристигане във Варна по обяд.

Свободно време за разходка и снимки из морската градина.
Възможност за посещение на Шоу с делфини в делфинариум Варна (при отпадане на противоепидемичните мерки).

Отпътуване към Балчик. Настаняване в хотел Самара 3*, разположен на оживената крайбрежна алея.Нощувка.

2 ден

Закуска.
Посещение на Ботаническата градина. Ще може да се насладим на красотата на кактуси, теменужки, шибои и карамфил една красива цветната феерия. Градините са свързани помежду си с извити стълбища, мосчета, пътеки, арки и тунели. Многобройни естествени и изкуствени водоеми допълват красотата на градината. Оригиналната архитектура на градините и двореца са дело на италиански архитекти, а швейцарски градинар превръща проекта в приказна реалност.
Възможност за посещение на Дворецът на румънската кралица Мария Александрина де Единбург – наричан Тенха юва или Тихото гнездо, бивша нейна лятна резиденция. По идея на кралицата в 46 сгради и многобройните градини са вплетени елементи от различни култури и религии. Усеща се влиянието на различни стилове: възрожденски, трансилвански, мавритански, византийски, ориенталски и др. Свободно време.
Отпътуване за нос Калиакра – полуостров вдаден на 2 км в морето, природен и археологически резерват, включен в 100-те национални обекта и една от първите защитени територии в България, обявена за природен резерват през 1941 г. Ще се насладим на богата история, запазена природа и красивите панорамни гледки. Отвесните скали при нос Калиакра се спускат 70 м. надолу до морето, а вълните са издълбали в скалите пещери и арки, които могат да бъдат достигнати само от към морето. Свободно време за снимки.
Отпътуване за мидената ферма. Царството на мидите – ресторант Дълбока, който се намира на морския бряг в красивия залив на Калиакра. Ресторантът предлага богато меню от пресни морски миди добити от мидената ферма както и голямо разнообразие от ястия от морски дарове. На фона на прекрасната гледка да се насладим на шепота на вълните да се потопим в една невероятна атмосфера. Възможност за обяд.
Продължаваме към село Тюленово, за да се насладим на непокътната природа и Арката в Тюленово.
Прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска.
Отпътуване към Аладжа манастир – скален, средновековен манастир обитаван от монаси, отшелници през 11–12 век. Манастирът е част от голяма група пещери образувани на дъното на море, преди милиони години. Разположене на 2 нива в скала, висока около 40 м. Свободно време за разглеждане.
При възможност отпътуване за Евксиновград, разположен на 8 километра северно от Варна, край брега на морето – първата и най-стара извънградска резиденция на българските владетели от последното българско царство. Известна с великолепните си градини паметник на парковото изкуство от световна величина .Дворецът е недвижима културна ценност от национално значение. Заедно с местен екскурзовод ще извървим стъпките на българските царе и на височайшите особи, които са били техни гости. Ще се насладим на пъстроцветните килими от цветя застлали терасата с водно огледало на фона към гостоприемната морска шир, откъдето идва и днешното име на двореца. Ще разгледаме вътрешността на двореца, следваща най-изисканите и модерни за времето си архитектурни и интериорни решения в Западна и Централна Европа. Обиколката трае 1 час и 30 минути, по време на която ще се потопим изцяло в разкоша на Царска България.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Етикети: