Анкара, Кападокия, Истанбул и Соленото езеро (6 дни/4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери) за 331 лв.

331.00лв. 331.00лв.
Анкара, Кападокия, Истанбул и Соленото езеро (6 дни/4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери) за 331 лв.
Анкара, Кападокия, Истанбул и Соленото езеро (6 дни/4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери) за 331 лв.
Анкара, Кападокия, Истанбул и Соленото езеро (6 дни/4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери) за 331 лв.
331.00лв. 331.00лв.

Цената включва: 

Транспорт с лицензиран автобус от от София, с възможност за качване от Пазарджик, Пловдив и Димитровград, с включени пътни, местни и гранични такси;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул;
Посещение на подземния град Каймаклъ (без включена входна такса);
Фото-пауза при долината-каньон Ъхлара;
Посещение на Соленото езеро;
Посещение на Мол Форум в Истанбул;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

Панорамна обиколка на Анкара – 10 евро;
Полет с балон над Кападокия – около 190 евро;
Целодневна екскурзия в Кападокия – Земя на чудесата – 15 евро;
Турска вечер в автентичен ресторант в Кападокия с богата програма, плодова салата, ядки и напитки без лимит – 25 евро;
Посещение на автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема – 20 евро;
Разходка с кораб по Босфора в Истанбул – 17 евро;
Входни такси на посещаваните обекти:

Музея на анатолийските цивилизации – 50 турски лири;
Крепостта Учхисар – 9 турски лири;
Подземния град Каймаклъ – 60 турски лири;
Музей под открито небе Гьореме – 100 турски лири;
Долината Зелве с местоността Пашабаа – 25 турски лири;
Аквариума Sea Life – 75 турски лири;

Застраховка Отмяна на пътуване;
За настаняване в единична стая се доплащат към туроператора – 110 лв.

Необходими документи:

Валиден международен паспорт;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите;
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Програма на екскурзията
1 ден:

Нощен преход. 18:00 ч. – отпътуване от София. Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив, Димитровград.

2 ден

Пристигане в Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.).
Панорамна обиколка на столицата Анкара – Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на турците Мустафа Кемал Ататюрк е погребан; музея на Анатолийските цивилизации, в сгради от 15 век той е един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, признат през 1971 г, за Европейски музей на годината; Анкарската крепост – най–старата част на града; Националния площад с конната статуя на Ататюрк; Старата сграда на Парламента. 
Свободно време за разходки и покупки.
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска.
Отпътуване за Кападокия – приказната земя. По пътя посещение и фото пауза на Соленото езеро. То е 2-рото по големина в Турция, именно оттук се произвежда 63% от солта в страната. Интересното езеро е и едно от най-плитките езера със средна дълбочина от 60 см.Кападокия е земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерджийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Кападокия е споменавана още в Библията. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.Фото пауза при долината-каньон Ъхлара. Впечатляващо място с дълбочина около 100метра, образувано от река Мелендиз преди хиляди години.
Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела.
След вечеря възможност за посещение на Турска вечер в автентичен подземен ресторант с богата програма и фолклорни танци (срещу заплащане). Менюто включва ядки, плодова салата и напитки местно производство – без лимит (няма включена вечеря).
Нощувка.

4 ден

По желание рано сутрин по изгрев слънце (около 05:30 ч., преди закуска) – възможност за разходка с балон над Кападокия – преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания – комините на феите отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства (денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия).
Връщане в хотела. Закуска.
Целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия (срещу заплащане).

Екскурзията започва с посещение на долината Деврент известна още като долина на въображението или Розовата долина с причудливите вулканични образувания.
Свободно време за разходка в град Юргюп – главен търговски център. Град Юргюп е известен с виното, ръчно направените килими и къщите в пещери.
Посещение на красивата долина Зелве – природен феномен и музей на открито с приказни скални комини, издигащи се на височина 30–40 метра. Зелве е визитната картичка на областта.
Екскурзията продължава в местността Пашабаг. Посещение на градчето Аванос, живописно разположен на река Къзълърмак (Червената река, най-дългата река в Турция). Градът е известен като Глинения град, заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време за разходки и обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие.
Долината на Гълъбите. Разходка в Национален парк Долината Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най-старата от които е от 4 век: църквата с ябълката, Тъмната църква, църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на свети апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО.
Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки.
Връщане в хотела. Свободно време.
Вечерта по желание посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки).

Нощувка.

5 ден

Закуска.
Отпътуване за Истанбул. Посещение на подземния град Каймаклъ – построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Отворен е за посетители през 1964г. Оформлението на града е къщи в около 100 тунела с мрежи от улици, водещи до подземни площади. Всеки е имал спални, столови, канализация и вентилация. Жителите все още използват някои места за складове, винарни, конюшни до които имат достъп от своите дворове. Състои се от 8 подземни етажа, 4 от които са отворени. Той е един от най-големите подземни селища и можели да се подслонят до 10000 души. Гръцкият историк Ксенофон споменава тези подземни градове още през 401 г. пр.Хр.
Продължаване за Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден

Закуска.
Сутринта разходка с кораб по Босфора – Магия между два континента  (срещу заплащане). Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста Ататюрк, свързващ Европа с Азия; двореца Долмабахче и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора; новият султански дворец Долмабахче; Чираган Палас – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света; кварталът Ортакьой – любимо място на истанбулските младежи; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; летният султански дворец Бейлербеи; Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и покрай Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.
Отпътуване за България. По пътя бонус – посещение на Мол Форум. Търговският комплекс е един от най-големите в Европа. Има над 265 магазина, 25 ресторанта от различен тип и много забавления. Пристигане в София вечерта.

Етикети: